Anasayfa Makale Chrome’da Farklı Profiller İçin Nasıl Kısayol Oluşturulur?

Chrome’da Farklı Profiller İçin Nasıl Kısayol Oluşturulur?

Her kullanıcı profili için ayrı bir Chrome masaüstü kısayolu oluşturabilirsiniz.

Chrome bir süredir kullanıcıların farklı profiller oluşturmasına izin veriyor. Bu sayede aynı bilgisayarı kullanan birden fazla kişi, kendi özelleştirilmiş Chrome tarayıcısına sahip olabiliyor.

Ancak kullanıcıların profiller arasında sürekli geçiş yapması gerekiyor ve bir süre sonra her seferinde tarayıcı açıp profili değiştirmek zorunda kalmak can sıkabiliyor. Neyse ki farklı profillere özel kısayollar ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Öncelikle kısayol oluşturmak istediğiniz profile geçiş yapmanız gerekiyor. Eğer Chrome farklı bir profildeyse, üst kısımdaki profil ismine tıklayın ve açılan listedeki Kişi değiştir seçeneğine tıklayın.

chrome profilChrome’a eklenmiş profilleri göreceksiniz. Geçiş yapmak istediğiniz kullanıcı profiline tıklayın.

chrome profil seçChrome seçtiğiniz profil ile açıldıktan sonra, menü tuşuna tıklayıp Ayarlar menüsünü açın. Kişi sekmesi altında tarayıcınızda var olan kullanıcı profillerini göreceksiniz. Kısayol oluşturmak istediğiniz profili seçin ve Düzenle butonuna tıklayın.

ayarlar kişiProfilinizi ayırt etmek için bir resim ve ad belirleyin. Ardından Masaüstü kısayolu ekle butonuna tıklayıp kısayolu oluşturun. Aynı işlemi bütün profiller için tekrarlayın.

ayarlar kısayolMasaüstünüze farklı Chrome kullanıcı profilleri için ayrı Chrome kısayolları eklenecektir. Artık kendi profilinize ait kısayolu kullanıp, Chrome’u doğrudan kendi profiliniz ile başlatabilirsiniz.

masaüstü chrome