Anasayfa Makale Hayat LG G5 ile Pokemon Go Oynuyoruz

LG G5 ile Pokemon Go Oynuyoruz

LG G5 ile Pokemon Go Oynuyoruz
LG G5 ile Pokemon Go Oynuyoruz

Moda sahilinde gezip Pokemon avladık. LG G5’in bataryasını, aksesuarlarını denerken Pikachu’yu da yakaladık…

Pokemon Go cep telefonları için çok iyi bir test oyunu. Dışarıda gezerken mobil internet ve GPS’in yanında maksimum ekran parlaklığı kullanmanız gerekiyor. Bütün bunlar herhangi bir telefonda bataryayı ziyadesiyle hızlı tüketmenize sebep oluyor.

Biz de haftasonu geziye çıkmadan önce kameramızı, LG Cam Plus’ı ve batarya şarj kitini yanımıza aldık. LG G5 incelemesinde dediğimiz gibi telefonun en önemli ayırt edici noktalarından biri değişebilen bataryası. 2800 mAH batarya yanında LG Cam Plus’ın içerisinde 1200 mAh takviye batarya, bir de cepte yedek batarya ile gezerken oldukça güvende hissettiğimizi söyleyebiliriz.

G5 Battery Charging Kit olarak satılan BCK-5100 kod adlı aksesuar, şarj cihazı ve yedek bataryadan oluşuyor.

Telefonun sadece kendi bataryası ile ekran devamlı açık olursa 3.5 saat aktif oyun süresi oluyor. Cam Plus buna 1.5 saat ekliyor yani 5 saate uzatmış oluyoruz. Normalde bir oyuncunun 5 saat ekranı neredeyse hiç kapatmadan, devamlı yürüyüp oynaması biraz zor. Ekran biraz daha sık açılıp kapatıldığında, bir saatlik akşam yürüyüşünde yüzde 30 değil, yüzde 15 batarya kullanılıyor.

Ancak esas anahtar nokta finalde cebinizde taşıdığınız yedek bir bataryanın güvencesi oluyor. Gezerken, oynarken, eğlenirken ya biterse diye endişelenmiyorsunuz. Eğlenceniz bittiğinde birkaç saniye içerisinde bataryayı değiştirip, yüzde yüz dolu bir şarj ile hayatınıza devam edebiliyorsunuz.