Anasayfa Haber Corning, Akıllı Saatlere Özel Cam Geliştirdi

Corning, Akıllı Saatlere Özel Cam Geliştirdi

Corning, yeni nesil Gorilla Glass SR+ camlarla akıllı saatlerin ekranlarını koruyacak.

Yıllardır, telefon ve tabletler için darbeye dayanıklı camlar üreten Corning, bundan böyle giyilebilir cihazları da koruyacak. Şirket, son olarak akıllı saatler için geliştirdiği Gorilla Glass SR+ camını tanıttı.

Gorilla Glass SR+’ın en önemli yanı, Gorilla Glass’ın sağlamlığını ve safir camların çizilmelere karşı dayanıklı yapısını bir araya getirilmesi. Böylece akıllı saatlerin ekranı çok daha sağlam bir hale gelecek. Bu formülün akıllı telefonlarda karşımıza çıkmamasının sebebi maliyetlerin yüksek olması.

Akıllı telefonlardaki büyük ekranlar düşünüldüğünde, cam boyutuna bağlı olarak maliyet de hayli artabiliyor. Doğal olarak üreticiler de telefon ekranlarında safir camlara yer vermiyor. Ancak, akıllı saatlerde boyut hayli ufak olduğu için maliyetler düşük tutulabiliyor.

Gorilla Glass 5 ile aynı inceliğe sahip olmasına rağmen çok daha dayanıklı olan Gorilla Glass SR+, standart camlara kıyasla %70 daha sağlam. Gorilla Glass SR+’ın dezavantajı ise ekran parlaklığı. Bu konuda özellikle Gorilla Glass 5’ten geride kaldığı söyleniyor.

Corning, şimdilik bu yeni ekranla ilgili bazı detayları gizli tutuyor. Ancak yıl sonundan itibaren üreticilere bu camları göndereceği belirtiliyor. Dolayısıyla bu yıl sonundan itibaren akıllı saatlerde aslında Gorilla Glass SR+’ın karşımıza çıkabileceğini söyleyebiliriz.