Anasayfa Haber Baidu Ve Nvidia Otonom Otomobil Geliştiriyor

Baidu Ve Nvidia Otonom Otomobil Geliştiriyor

Çinli Google olarak da bilinen Baidu, otonom araçlar konusunda Nvidia ile işbirliğine gidiyor.

Çin’in en büyük bilişim şirketi olan Baidu, arama motorundan bulut depolamaya, yapay zekadan robotik teknolojilerine kadar pek çok alanda çalışmalar yürütüyor. Bir süre önce Amerika’nın Silikon Vadisi’nde de yeni yatırımlar yapan şirket, burada otonom otomobiller konusunda çalışıyor.

Baidu daha önce Amerikan devletinden otonom araçların ABD yollarında denenmesine yönelik gerekli izinleri de almıştı. Şirket bu konuda Nvidia ile iş ortaklığına girdiklerini de açıkladı. Nvidia tarafından geliştirilen Drive PX2 adlı bilgisayar sistemini kullanacak olan Baidu, yarı otonom araçlar geliştirmeyi hedefliyor.

Level 3 olarak sınıflandırılan bu yarı otonom araçlar belirli koşullarda otomatik sürüş ve park kabiliyetine sahipler. Ancak direksiyonda her zaman bir sürücünün olması şart koşuluyor.

Baidu ve Nvidia ortaklığıyla geliştirilecek olan bu otonom sürüş teknolojileri, Baidu’nun Çin kentlerinde işleteceği taksilerde kullanılacak. Ayrıca bu teknolojilerin isteyen otomotiv şirketlerine satılması da söz konusu olacak.