Anasayfa Haber HP, Elite Slice Modüler Bilgisayarını Duyurdu

HP, Elite Slice Modüler Bilgisayarını Duyurdu

HP, modüler yapısı sayesinde özelleştirme imkanı sunan Elite Slice bilgisayarını duyurdu.

Son birkaç yıldır küçük ve modüler bilgisayarlar hayli revaçta. Bu sistemler, özellikle az yer kapladığı ve kolay donanımsal güncelleme yapılabildiği için tercih ediliyor. Geçmişte Lenovo, özel tasarımlı bir modüler bilgisayar tanıtmıştı. Son olarak HP de Elite Slice adını verdiği masaüstü bilgisayarını duyurdu.

Altıncı nesil Intel Core i7 işlemciden güç alan sistem yalnızca 1 kg ağırlığında. Bu da elbette taşıma sırasında büyük avantaj sağlıyor. Klasik USB 2.0 arabirimlerine ek olarak kasaya yeni nesil USB Type-C yuvası da yerleştirilmiş. Ayrıca, görüntü çıkışı olarak da DisplayPort ve HDMI’a yer veriliyor.

Windows 10 Pro kurulu gelen sistemde, kurumsal şirketler için HP BIOSphere ve HP Sure Start isimli güvenlik uygulamaları da yüklü geliyor. Üstelik isteğe bağlı olarak parmak izi okuyuculu versiyon da satın alınabiliyor.

HP-Elite-Slice1En ilginç kısım ise sistemin HP Slice Connector bağlantı noktalarıyla birbirine bağlanması. Böylece üst üste geçirerek kasaya yeni bileşenler dahil edebiliyorsunuz. Örneğin ana gövdenin altına optik sürücü ya da hoparlör yerleştirebilirsiniz. Taban fiyatın da 700 dolar seviyesinde olacağı söyleniyor.