Anasayfa Haber Mercedes Ve Microsoft, Otomobilleri Ofise Çevirecek

Mercedes Ve Microsoft, Otomobilleri Ofise Çevirecek

Mercedes-Benz ve Microsoft, otomobilleri ofise dönüştürecek In Car Office projesini duyurdu.

Tesla başta olmak üzere BMW, Ford ve Volkswagen gibi birçok üretici, “tamamen sürücüsüz” otomobiller üzerinde çalışıyor. Elbette bu projeler diğer teknoloji şirketlerini de harekete geçiriyor. Artık Apple, Google ve Microsoft gibi isimler de sürücüsüz otomobillerle anılıyor.

Bu alanda çeşitli ortaklıklar da söz konusu. Özellikle son dönemlerde otomobil ve teknoloji üreticilerinin projeleri sıklıkla karşımıza çıkıyor. Bunun son örneği de IFA 2016’dan geldi. Mercedes-Benz ve Microsoft, In Car Office adını verdiği yeni projesini duyurdu.

Mercedes, bu sayede Microsoft’un sık tercih edilen uygulamalarını otomobillere entegre etmeyi planlıyor. Microsoft Exchange ve Office servislerinin birçoğu otomobillerde dahili birer yazılım olarak gelecek. Bu sayede sürücü ya da yolcular otomobil ekranından Microsoft servislerine erişip takvimi, e-postalarını ve dokümanlarını görüntüleyebilecek.

Elbette bu işlemler sesli komutlar vasıtasıyla gerçekleştirilecek. Mercedes ve Microsoft, bu projeyle otomobilleri birer ofise dönüştürmek istiyor. Böylece çalışanlar seyahat ederken de işten kopmamış olacak.

İlginizi Çekebilir: