Anasayfa Haber Adil Kullanım Kotası Kalkıyor Mu?

Adil Kullanım Kotası Kalkıyor Mu?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapılan bir basın açıklaması, Adil Kullanım Kotası’nın kaldırılmasına yönelik ön çalışma yapılacağını gösteriyor.

BTK tarafından yapılan açıklamada, tüketicilerin AKN konusundaki şikayetlerinin ve servis sağlayıcıların bu konudaki fikirlerinin alınmasını öngörüyor. Buna açıklamada iki ana konu üzerinde durulmuş, bunlardan ilki tüketicinin AKN ve kampanyalar hakkında daha şeffaf biçimde bilgilendirilmesi.

akn1

Görüldüğü üzere tüketicinin AKN konusunda daha detaylı bilgilendirilmesi, BTK’nın çalışmasında öncelikli nokta.

Peki Adil Kullanım Kotası’nın tamamen kaldırılması söz konusu olabilir mi? Açıklamadaki ikinci bölüm de bu konuya işaret ediyor.

akn2

BTK, özellikle son maddede dikkati çeken, AKN uygulamasının 2018 yılında tamamen ortadan kalkması konusunu gündemine almış. Ancak ilk aşamada bu konudaki ön çalışmanın 2 ay içinde yapılması ve sonuçların raporlanması öngörülüyor.

Bu çalışma sonucunda AKN uygulamasının kalkmasına ya da devam etmesine karar verilebilir. Yani AKN kesinlikle 2018 yılında kalkacak diye bir karar ortada yok.

Bu çalışmalar ve analizlerin sonucu, şüphesiz 2016 bitmeden basına yansıyacaktır. Gelecek bilgiler ışığında AKN uygulamasının geleceğini tahmin etmek daha kolay olacaktır.