Anasayfa Haber Microsoft, Lumia Telefonları Bitiriyor

Microsoft, Lumia Telefonları Bitiriyor

Microsoft’un Lumia telefonları bitireceğine dair ciddi söylentiler var.

Bir süredir mobil cihaz pazarında yaşanan daralmadan en büyük zararı gören markalar arasında şüphesiz Microsoft’un Lumia serisi telefonları var. Şirketin Windows 10 üzerinde çalışırken yeni model çıkarmaya ara vermesi ve uygulama sayısını bir türlü istenen seviyeye getirememesi, Windows telefonların pazar payının %0.6 seviyesine gerilemesine sebep oldu.

Halen piyasada dolaşan ve ciddi kaynaklardan geldiği iddia edilen söylentilere göre, Microsoft bu yıl sonunda Lumia telefon serisini tamamen rafa kaldıracak. Şirketin Lumia üretimini tamamen durdurduğu iddia ediliyor. Pek çok ülkede Lumia telefonlara yapılan büyük indirimlerin de, yıl bitmeden stok eritmeye yönelik olduğu tahmin ediliyor.

Ancak Lumia sonrasında Microsoft’un akıllı telefon pazarından çıkmayacağına dair bir olasılık var. Şirketin Surface serisi cihazları pek çok ülkede ciddi satış rakamları yakalamış. Microsoft yönetiminin bundan faydalanarak Surface serisi yeni telefonlar çıkaracağı iddia ediliyor.

Bu iddialar pek yeni değil, geçtiğimiz aylarda Surface telefonlar sık sık gündeme geldi. Üstelik Microsoft içinden önemli isimler de bu olasılığa işaret etti. Ancak surface telefonlar gelse de, gelmese de, Lumia markası artık yolun sonuna gelmiş gibi görünüyor.