Anasayfa Haber AMD AM4 Soketin Yeni Detayları Belli Oldu

AMD AM4 Soketin Yeni Detayları Belli Oldu

AMD, iğneli soket yapısını değiştiriyor, AM4 soketler 1331 pinli olacak.

AMD Bristol Ridge APU ailesiyle çıkacak olan AM4 anakartlar hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı. Yeni nesil AM4 anakartlar 1331 pinli soket tipinde olacak. AM4 soketler hem Bristol Ridge, hem de Raven Ridge işlemcilerle kullanılabilecek.

AM4 anakartların 140 Watt maksimum TDP değerine sahip olacağı ifade ediliyor. AMD, bu sayede PGA – Pin Grid Array (Pin Izgara Dizisi) sistemine geçecek. 1331 pinli AM4 soketi, ZIF (Zero Insertion Force) sayesinde anakartlara çok daha kolay bir şekilde yerleştirilebilecek.

amd-am4

AM3+ anakartlara göre %40’lık bir pin artışı sağlayan yeni soket yapısı, Intel LGA 1151’den daha fazla pin içerecek. Ayrıca çift kanal DDR4 3200 MHz bellek desteği de bu sistemin getireceği yenilikler arasında yer alıyor. Yeni nesil PCIe Gen 3, USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps), SATA Express ve NVMe de diğer yeniliklerden bazıları olacak.

AMD’nin yeni AM4 uyumlu işlemcileri için özel soğutucular da gerekiyor. Noctua’nın yeni soğutucular için çalışmalara şimdiden başladığı da belirtiliyor. AM4 soketli anakartların 2017 başında piyasaya çıkması bekleniyor.