Anasayfa Haber Bülten SanDisk 1TB SDXC Hafıza Kartı Tanıtıldı

SanDisk 1TB SDXC Hafıza Kartı Tanıtıldı

Western Digital dünyanın ilk 1 terabaytlık SDXC kartının prototipini Photokina 2016’da sergiledi.

Western Digital Corporation, fotoğraf ve video profesyonellerine yönelik düzenlenen dünyanın önde gelen ticaret fuarında, SanDisk 1TB terabayt SDXC kart prototipini gün yüzüne çıkardı. Şirket bu yeni hafıza kartını, 4K ve 8K gibi yüksek çözünürlüklü içeriklere yönelik artan taleplere cevap verebilmek için geliştiriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Western Digital İçerik Çözümleri İş Ünitesi Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dinesh Bahal, şunları söyledi: “En ileri düzeydeki görüntüleme teknolojilerini sergilemek bizim için heyecan verici. 16 yıl önce ilk SanDisk 64MB SD kartı sunmuştuk. Şimdi ise 1TB kapasiteyi bir gerçeğe dönüştürüyoruz. Aradan geçen yıllar boyunca hedefimiz hiç değişmedi; görüntüleme sektöründe yenilikler yapmayı sürdürmek ve sektörün hızını belirlemek. SanDisk 1TB SD kart prototipi bir başka önemli gelişmeye de işaret ediyor. Bu da yüksek çözünürlüklü içeriklerin yanı sıra kapasite hassasiyetine sahip sanal gerçeklik, video gözetim ve 360 video gibi uygulamaların olağanüstü bir hızla ilerlemesi.

Western Digital, Photokina 2014’te sunduğu 512GB SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I bellek kartından bu yana, özel teknoloji kullanarak aynı SD kart biçiminde kapasiteyi neredeyse ikiye katlayabileceğini gösterdi. Yüksek kapasiteli kartlar, kart değiştirmenin yarattığı kesintiler olmadan, en yüksek kalitede içerikleri daha fazla miktarda üretme becerisi sunarak, profesyonel videograf ve fotoğrafçılara daha fazla imkân sunuyor.

Amerikan Görüntü Yönetmenleri Topluluğu üyesi ve Stargate Studios CEO’su Sam Nicholson, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yalnızca birkaç yıl kadar önce SD kartta 1TB kapasite son derece fütüristik bir kavram olarak düşünülüyordu. Bunun bir gerçekliğe dönüştüğü noktada olmamız gerçekten büyüleyici. VR gibi uygulamalardan gelen taleplerin yükselmesi ışığında yüksek kaliteli video çekerken 1TB’liği kullanabilir ve çekime kesintisiz devam edebiliriz. Yüksek kapasiteli kartlar daha fazla içeriği kesintisiz kaydetmemizi sağlıyor, iş akışımızı düzenliyor ve kart değişimi esnasında bir anı kaçırma ihtimalimizi ortadan kaldırıyor.

Western Digital, SanDisk 1TB SDXC kart prototipini Photokina, Hol 02.1 Stant A014’te sergiliyor.

sandisk_1tb_sd_card