Anasayfa Haber Bülten Sony, Yeni Aksiyon Kameralarını Satışa Sundu

Sony, Yeni Aksiyon Kameralarını Satışa Sundu

Sony bugün yeni 4K Action Cam ve Full HD Action Cam’i piyasaya sürdü.

Yeni 4K FDR-X3000R ve Full HD HDR-AS300R Action Cam’ler, daha önce POV kameralarda hiç görülmemiş çok sayıda teknolojiye sahip. Bunlar arasında, Sony’nin premium Handycam yelpazesinde kullanılan ve ilk defa Action Cam için uyarlanan Sony’nin patentli B.O.SS teknolojisi de bulunuyor.

FDR-X3000R ve HDR-AS300R bir bisiklet veya araba ön paneline monte edilebildiği gibi, seçilen bir aksesuar yardımıyla elde dahi tutulabilir ve her zaman mevcut modellere kıyasla kayda değer ölçüde daha etkili görüntü sabitleme sunar. Güçlü sarsılmaları bile telafi eden bu gelişmiş görüntü sabitleme özelliği, 4K ve yüksek hızlı kayıt modlarında da bulunuyor.

Yeni modellerle birlikte, bir önceki modele kıyasla yaklaşık yüzde 30 daha küçük olan ve kameranın yanında gelen bağlantı adaptörünün yardımıyla opsiyonel Gidon Bağlantısı (VCT-HM2) gibi bağlantı aksesuarlarına da bağlanabilen, Sony’nin en son Canlı Ekran Uzaktan Kumandası2 da sunuluyor.

Bu, aynı zamanda bilek kayışı olarak giyilebildiği gibi, Çekim Kolu (VCT-STG1) veya yeni Parmak Kolu (AKA-FGP1) gibi çeşitli opsiyonel aksesuara da takılabiliyor. Kumandanın ana avantajını ise kameraya hiç dokunmadan güç açma/kapama ve kayıt başlatma/durdurma gibi çekim ayarlarını kontrol etme yeteneği oluşturuyor.

Kullanıcılar, aynı zamanda PlayMemories Mobile uygulamasıyla kamerayı akıllı telefon ve tabletleri ile de kontrol edebiliyorlar. Yeni kamera ve Canlı Ekran Uzaktan Kumanda, benzer bir kullanıcı ara yüzü ve menü sistemine de sahip; sistem, menülerde dolaşmayı ve ihtiyaç duyulduğunda ayarları değiştirmeyi kolaylaştıran zengin kamera ayarları göstergeleri de bulunuyor.

Su Sıçramalarına dayanıklı gövdeye sahip olan FDR-X3000R ve HDR-AS300R ile birlikte, 60 metre derinliğe kadar etkili tamamen suya dayanıklı bir Su Geçirmez Kılıf (MPK-UWH1) sunuluyor. Aynı zamanda, herhangi bir adaptör veya kılıfa gerek kalmaksızın çeşitli aksesuarlara takma esnekliğini veren dahili bir sehpa soketi sunarken, kamerayı çeşitli Action Cam aksesuarlarına bağlarken tüm terminallerde kameranın arkasına yerleştirerek HDMI, Micro USB veya mikrofon jakını kullanmayı daha da kolaylaştırıyor.

AKA-FGP1 Parmak Kolu, Action Cam’in Canlı Ekran Uzaktan Kumanda ile tek elle izlemeye ve kullanmaya imkan verirken ilginç düşük ve yüksek açılı çekimler için yaklaşık 120 dereceye kadar yukarı eğiliyor.

AKA-MCP1 MC Koruyucu, Action Cam objektifi için ek bir koruma yüzeyi ekleyerek su geçirmez kılıf olmadan kullanıldığında toza, kire ve çizilmeye karşı koruma sağlıyor. Kılıfın gelişmiş AR kaplaması muazzam görüntü kalitesinin yanı sıra su ve yağ tutmaz özelliğe de sahip.

Yeni FDR-X3000R, HDR-AS300R, AKA-FGP1 ve AKA-MCP1 2016 yılı içerisinde Türkiye’de satışa sunulacak.