Anasayfa Haber Andromeda Ekim Ayında Çıkacak Mı?

Andromeda Ekim Ayında Çıkacak Mı?

Google’ın, bir süredir adı çok anılan Andromeda işletim sistemini yakında duyuracağı iddia ediliyor.

Google’ın piyasada halen iki işletim sistemi var; Chrome OS ve Android. Ancak bu sayı çok yakında üçe çıkabilir. Adı ilk kez 2015 yılındaki haberlerle anılmaya başlanan Andromeda işletim sisteminin, 4 Ekim tarihinde resmen tanıtılacağı iddia ediliyor.

Bu söylentilerin güçlenmesinde, Google yönetiminden Hiroshi Lockheimer’ın attığı tweetlerin de payı var. 4 Ekim tarihinde yapılacak olan etkinlikte büyük bir duyurunun yapılacağını müjdeleyen Lockheimer, Android işletim sisteminin geliştirilmesinden sorumlu en önemli isimlerden.

Ancak Andromeda işletim sisteminin ne getireceği ya da ne işe yarayacağı soruları halen kafaları kurcalamaya devam ediyor. Google’ın bu projeyle Android ve Chrome OS sistemlerini bir araya getiren melez bir işletim sistemi oluşturmayı planladığı düşünülüyor.

Fakat öte yandan Andromeda’nın iki sistemin yerini almayacağı da iddia ediliyor. Üstelik Google her iki işletim sistemi arasında belirli bir uygulama uyumluluğu geliştirmek için çok çalıştı. Bu durumda Andromeda ne getirecek, kimin işine yarayacak, bu soruların cevapları büyük merak uyandırıyor. Bu cevapları da Ekim başında alacağız gibi görünüyor.