Anasayfa Haber Elon Musk, Mars Planlarını Açıkladı

Elon Musk, Mars Planlarını Açıkladı

SpaceX şirketinin kurucusu ve sahibi Elon Musk, Mars yolculuğunu nasıl yapacaklarını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde uzay ve havacılık sektörünün özele kaymasıyla birlikte kurulan şirketlerden biri olan SpaceX, uzun zamandır çalışmalarıyla gündemde. PayPal ve Tesla gibi sıra dışı şirketlerin kurucusu olmakla tanınan Elon Musk, bu şirketin de kurucusu ve halen sahibi.

Elon Musk, insanlığın devamlılığı açısından diğer gezegenlere de koloniler kurmamız gerektiğini düşünüyor. SpaceX’in uzay çalışmalarındaki ana hedeflerden biri de Mars gezegenine insanlı uçuşlar yapmak, burada bir koloni kurmak. Ve hatta önümüzdeki asırlarda bu gezegeni terraform ederek Dünya benzeri hale getirmek.

SpaceX tarafından dün düzenlenen bir basın toplantısında Mars’a seyahat planlarını detaylandıran Musk, bunun için izleyecekleri yöntemleri ve kullanacakları araçları anlattı. Musk’ın çabalarında, dikine iniş yapıp tekrar kullanılabilen roketler ve bunların yörüngeye taşıyacağı uzun menzilli uzay mekikleri ana rol oynayacak.

Musk’ın Interplanetary Transport System adıyla tanıttığı sistemin nasıl çalışacağını kabaca gösteren videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. Yabancı dil ya da zaman sıkıntısı olmayan izleyicilerimiz ise Musk tarafından yapılan iki saatlik sunumun videosunu da izlemek isteyebilirler.