Anasayfa Haber NVIDIA Volta Ekran Kartları 2018 Yılında Gelecek

NVIDIA Volta Ekran Kartları 2018 Yılında Gelecek

Nvidia’nın gelecek nesil işlemcileri hakkında yeni söylentiler var.

Çin’in en büyük sosyal medya ağı Baidu forumlarında bir kullanıcı tarafından paylaşılan bilgiler, Nvidia ekran kartlarının geleceğine ışık tutuyor. İşin ilginç tarafı, bu kullanıcının daha önce de Nvidia hakkında gayet isabetli paylaşımlarda bulunmuş olması. Haliyle bu söylentiler benzerlerine kıyasla biraz daha ciddi görünüyor.

Bu söylentilere göre Nvidia, 2017 yılında Pascal Refresh olarak adlandırılabilecek grafik işlemci ailesiyle donanmış bir dizi ekran kartı çıkaracak. TSMC tarafından rafine edilen 16 nm FinFET üretim teknolojisine göre yeniden elden geçirilecek olan Pascal işlemci ailesi, GTX 1080 gibi üst seviye kartların daha hızlı ve biraz daha hesaplı Refresh modellerinin piyasaya çıkmasına imkan tanıyacak.

2017 yılında Volta grafik işlemci ailesini de duyuracak olan Nvidia, bu seriyi öncelikle tam profesyonel ekran kartlarında kullanacak. Son tüketiciye yönelik Volta ekran kartlarının piyasaya çıkışı ise 2018 yılına sarkacak. Volta ekran kartlarında 16 GB RAM en alt sınır olacak. Ayrıca HBM2 ve GDDR5X hafıza modülleri kullanılacak.