Anasayfa Oyun Stone Age Begins, Dinozor Sevenleri Memnun Edecek

Stone Age Begins, Dinozor Sevenleri Memnun Edecek

Uzak Doğu’nun en popüler oyunlarından Stone Age Begins, artık cebimize geliyor.

Stone Age aslında ilk kez 1999 yılında piyasaya çıkmış bir PC oyunu. O günden beri Asya pazarında 200 milyon oyuncuya ulaşmış, en popüler oyunlar arasına girmeyi başarmış bir yapım. Uzak Doğu devasa online oyun pazarında birbirine rakip çok fazla oyun var ve rekabet çok sert. Bu yüzden de Stone Age gibi bir oyunun bu kadar uzun süre popüler kalabilmesi, aslında yapımcıların mayayı tutturabildiğine de işaret ediyor kanımca.

Nitekim Netmarble bir süredir bu oyunu mobil platformlara çıkarmak için çalışıyordu. Bir süre önce Güney Kore’de indirmeye açılan oyun, şimdi de pek çok ülkeyle birlikte Türkiye’ye geldi. Oyun ilk bakışta oynaması basit ve kolay gibi görünse de, aslında öğrenilmesi gereken çok detayı var. Bu detaylara kafa yormak ve taktik kurarken dikkate almak, oyundan keyif almanın büyük kısmını oluşturuyor.

Resmen Yeni Taş Devri!

Stone Age Begins, adından da anlaşılacağı üzere Taş Devri’nde geçiyor. Ama geçmişteki değil, gelecekteki yeni bir Taş Devri bu! İnsanlığın teknolojiyle dünyayı iyice yorması sonucunda yokoluşun eşiğine geliniyor ama element ruhları buna izin vermiyor. Dünyaya format atıp, yeni bir çağ başlatıyorlar. Bu değişimle birlikte ortaya bir sürü yeni “dinozor” türü de çıkıyor. İnsanlar bu canlıları yakalayıp eğitmeye ve kullanmaya başlıyorlar.

sab02

Ancak bu yeni çağda da teknolojik devrin artıkları dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Şamanistik güçlere sahip dinozor eğitmenleri, topladıkları güçlerle bunlara karşı mücadele ediyorlar. Oyun dünyasının tanımını az çok bu şekilde özetlemek mümkün. Bütün bu arka plan hikayesi aslında oyunculara dinozorları yakalamak, eğitmek ve dövüştürmek için uygun zemini hazırlıyor.

Bu noktada oyunun Pokemon ve benzeri yapımlarla az çok aynı mantıkta ilerlediğini söylemek yanlış olmaz. Yakalanacak, eğitilecek ve savaşta kullanılacak yüzlerce farklı dinozor mevcut. Ancak iş bununla kalmıyor, seviyeniz arttıkça farklı güçlere sahip eğitmenler arasından seçim de yapabiliyorsunuz. Eğitmenler oyundaki ana karakterler ve aslında oyun dünyasındaki avatarlarınız. Tabii bir de binekler var ki, eğitmenlerinizi bunlara bindirerek güçlerini daha da artırabiliyorsunuz.

sab03

Temelde dört ana element grubu var; rüzgar, ateş, toprak ve su. Oyundaki dinozorlar da bu gruplara mensuplar, fakat farklı elemental özellikleri bünyesinde toplayan dinozorlar yetiştirmeniz de mümkün. Çeşitli elemental güçlerin birbirlerine karşı etkileri, dinozorların savaş alanındaki verimliliğini doğrudan etkiliyor. Elinizdeki dinozorları eğiterek güçlendirmek ve takımı uygun şekilde kurmak, dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri denebilir. Öğrenilecek ve üzerine kafa yorulacak çok sayıda özellik var.

Sırayla Savaş

Stone Age Begins sıra tabanlı bir savaş sistemine sahip, özellikle Japon RPG’lerini biraz oynamış olan oyuncuların hiç yabancılık çekmeyeceği bir sistem. Sıranız geldiğinde hareketleri, yetenekleri, saldırı öncelikleri gibi detayları sıraya diziyorsunuz. Ardından da karşılıklı atışlar yapılıyor. Bu arada bir düşman dinozorunu yakalamak da mümkün tabii ki. Oyunun grafik tasarımı Uzak Doğu etkisinden payına düşeni tabii ki almış. Anime sevenler üç boyutlu grafiklerin tarzına yabancılık çekmeyecek.

sab04

Bu oyunun ana senaryosunu takip ederek tek kişilik oyunu tamamlamanız hayli zaman alacaktır. Ancak esas eğlence internet üzerinden diğer oyuncular ortaklaşa ya da karşılıklı çevireceğiniz oyunlarda yatıyor. Arena ve Fetih modları olarak adlandırılan bu oyun tiplerinde, çok ilginç karşılaşmalar yapmak mümkün.

Stone Age Begins ücretsiz olarak indirip kurabileceğiniz oyunlardan. Ancak tabii ki oyun içinde ihtiyacınız olan pek çok malzemeyi satın alabileceğiniz dükkanlar da mevcut. Bu malzemeleri para vermeden de toplayabilir, dinozolarınızı geliştirebilirsiniz. Ama para harcamaya niyetiniz varsa, o seçeneğin de ardına kadar açık olduğunu bilin. Tabii bu detayı çocuğuna oyun seçen ebeveynler de özellikle dikkate almalı.

sab05

Stone Age Begins, yaratık toplamayı, eğitmeyi ve dövüştürmeyi seven oyuncuların hoşuna gidecek bir oyun olmuş. Ancak oyun piyasada henüz yeni olduğundan sık sık güncelleme alıyor. Zaten bu tür oyunların geliştirilmesi ve içerik eklenmesi hep devam eder.

sab06