Anasayfa Haber Ubisoft, Bu Yıl Yeni Far Cry Çıkarmayacak

Ubisoft, Bu Yıl Yeni Far Cry Çıkarmayacak

Yapım felsefesini değiştiren Ubisoft, Far Cry serilerine her yıl yenisini eklemekten vazgeçmiş.

Ubisoft’un oyun yapım politikasında ciddi değişikliklere gittiğini, bunun sonucunda da 2017 yılında yeni bir Assassin’s Creed oyunu görme ihtimalimizin düşük olduğunu daha önce haber vermiştik. Piyasadan gelen tepkiler sonucunda kalite kontrol konusunu daha ciddiye almak zorunda kalan Ubisoft, elindeki serilere her yıl yeni oyun eklemekten vazgeçti.

Geçtiğimiz günlerde basına verdiği bir demeçte bu konuya tekrar değişen Ubisoft başkan yardımcısı Tommy Francois, bu kararın sadece Assassin’s Creed serileriyle sınırlı olmadığının işaretini verdi. Bu açıklamalara göre Far Cry serilerinin satış rakamları her oyunla artsa da, Ubisoft yönetimi artık bazı şeylerin değişmesi gerektiğini düşünüyor.

Burada en önemli sorunun Far Cry serilerinde kullanılan açık dünya modeli olduğu düşünülüyor. Ubisoft, kulelere tırmanarak haritanın yeni kısımlarını açmanın artık bayatlamış bir oyun mekaniği olduğunu düşünüyor. Oyuncular bundan sıkılıp seriyi tamamen terk etmeden, daha yeni oyun yapıları geliştirmeye çalışıyorlar.

Bu da Far Cry serilerinin bir süreliğine kızağa çekilmesi anlamına geliyor. Bu seride yeni bir oyunu görmemiz, büyük ihtimalle Assassin’s Creed gibi 2018 yılını bulabilir.