Anasayfa Haber Apple Güncellemeleri Artık Otomatik İnecek

Apple Güncellemeleri Artık Otomatik İnecek

Apple yeni işletim sistemi macOS Sierra ile birlikte otomatik güncelleme modeline geçiyor.

Microsoft geçtiğimiz yıl Windows 10’u çıkardığından beri, otomatik yapılan ve kullanıcıya çoğunlukla pek söz hakkı tanımayan yazılım güncelleme modelinden dolayı ağır eleştiriler alıyordu. Ancak şimdi Apple yönetimi de bu modeli benimseyecek gibi görünüyor.

Önceden Apple kullanıcılarının macOS işletim sistemi güncellemelerini almak için biraz çaba göstermesi gerekiyordu. Kullanıcı uygun güncellemeyi uygulama mağazasında bulmak, indirmek ve kurmak zorundaydı.

Sierra ile birlikte uygulamaya giren yeni yöntem, henüz Microsoft kadar katı bir yapıya sahip değil. İndirme koşulları, disk alanı ve cihaz uyumluluğu gibi koşullar uygun olduğunda, güncelleme arka planda otomatik indirilmeye başlanacak. Daha sonra da kullanıcıya kuruluma hazır olunduğu mesajı verilecek.

Apple önceden sadece kritik güvenlik güncellemelerini bu şekilde otomatik dağıtıyordu. Ancak artık sürüm numarasını yükselten büyük işletim sistemi güncellemeleri de bu şekilde dağıtılacak. Tabii dağıtım çeşitli kriterlere göre yapılacağından, herkese aynı anda ulaşması mümkün olmayacak.

4 GB civarındaki bu güncellemeyi otomatik indirmekten kurtulmanın tek yolu ise otomatik güncelleme seçeneğini kapatmak. Ancak bu da kritik güvenlik açıklarının kapatılmasını önleyeceğinden, kesinlikle tavsiye edilmiyor.