Anasayfa Haber Google Pixel Telefonlar HTC Üretimi

Google Pixel Telefonlar HTC Üretimi

Google tarafından Nexus markasının yerine çıkarılan Pixel telefonların arkasında HTC var.

Geçtiğimiz günlerde Google tarafından resmen tanıtılan Pixel ve Pixel XL telefonlar, şirketin yeni ürün politikasını da açıkça ortaya çıkardı. Önceden farklı firmalar tarafından tasarlanan ve üretilen Nexus serisi cihazların pazarlanmasında, üretici şirketin de adına açıkça yer verilirdi.

Ancak Pixel serisi cihazlar doğrudan Google adı altında tanıtıldı ve satılacaklar. Hatta resmi lansman esnasında Google yetkilileri bu iki yeni telefonun kim tarafından üretildiğine dair en küçük açıklama bile yapmadılar. Bu da hayli ilginç bir detaydı.

Google’ın yeni Pixel telefonlarını üreten şirketin HTC olduğu çabucak anlaşıldı. HTC bu yeni cihazları üretmekle kalmıyor, aynı zamanda tasarımlarını da kendi yapmış. Ancak Google ile olan anlaşma gereği telefonların herhangi bir yerinde HTC amblemi bulunmuyor.

Google’ın ileride farklı modeller için başka firmalarla çalışıp çalışmayacağı ise bilinmiyor. Ancak Pixel telefonların teknik özelliklerinin Nexus serilerinden çok daha yüksek olacağına şüphe yok. Google bu yeni iş modeliyle doğrudan Apple’ın pazar payına göz diktiğini saklamıyor.