Anasayfa Makale Crucial SSD Firmware Güncelleme Rehberi

Crucial SSD Firmware Güncelleme Rehberi

Crucial BX200 SSD üzerinde SSD Firmware güncelleme işleminin nasıl yapıldığını bu video rehberde sizlerle paylaşıyoruz…

SSD’ler kendi içlerinde Firmware adı verilen yazılım tarafından yönetilirler. Bu yazılım performanstan diskin kullanım ömrüne kadar her açıdan büyük öneme sahiptir.

Firmware güncellemeleri üretici firmalar tarafından yeni özellikler eklemek, olan özellikleri geliştirmek, performans ve güvenilirliği iyileştirmek için yayınlanırlar.

Siz de SSD üreticinizin sitesinden gerekli destek yazılımını indirerek yazılım sürümünüzü kontrol edebilir, güncelleme yaparak en iyi performans ve disk sağlığına sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz.

Rehberimizde daha önce yaptığımız sistem toplama rehberindeki SSD’nin Firmware yazılımını adım adım güncelledik. Crucial dev bellek üreticisi Micron’un markasıdır. Kendilerini ekran kartlarındaki belleklere kadar pek çok yerde görüyoruz.

Micron’un Crucial markalı SSD’lerinde sunulan gözlem, yönetim yazılımı Storage Executive biraz farklı. Yerel bir sunucu gibi çalışıyor, Live Firmware Update ile Restart olmadan, ya da sistemi kapatıp açarak güncelleme yapabiliyor.

Biz Restart ile yapılan güncellemeyi tercih ettik. Sisteminizin açık kalması gerekiyorsa, örneğin yerel bir sunucu olarak kullanıyorsanız Live Update de yapabilirsiniz.

Sorularınız için Technopat Sosyal’de konu açabilirsiniz…