Anasayfa Haber İlk Hyperloop Treni Dubai İnşa Edebilir

İlk Hyperloop Treni Dubai İnşa Edebilir

Elon Musk’ın yüksek hızlı tüp treni büyük ihtimalle ilk kez Dubai tarafından inşa edilecek.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk tarafından ortaya atılan Hyperloop One projesi, vakumlu bir tüpün içinde yüksek hızda seyahat eden bir tren olarak tanımlanabilir. Ancak bu deneysel trenin ilk müşterisinin kim olacağı uzun süredir belirsizliğini koruyan bir konuydu.

Yeni haberlere bakılırsa bu proje ilk defa Dubai’de hayata geçirilecek. Hyperloop One şirketinin Dubai Future Accelerators ile ortak çalışacağına dair belirtiler gün geçtikçe kuvvetleniyor. Dubai Future Accelerators şirketi aslında Birleşik Arap Emirlikleri tarafından kurulmuş bir şirket ve bu tür hızlı ulaştırma sistemlerinin kurulmasını amaçlıyor.

İddialara göre ilk Hyperloop sistemi, Dubai’nin Cebel Ali limanıyla Dubai şehri arasında kurulacak. Ancak orijinal Hyperloop projesinin aksine bu sistem insan değil, yük taşıyacak. Cebel Ali limanına indirilen yüklerin, saatte 1200 kilometre hızla Dubai kentine ulaştırılması sağlanacak.

Projenin ilk ayağı için 275 milyon dolarlık bir fon ayrılmış. Yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, Hyperloop One dışında yaklaşık 30 şirketin daha bu projeye katılmasına izin verileceği tahmin ediliyor.