Anasayfa Haber AMD, Polaris Serisi Grafik İşlemcileri Yeniliyor

AMD, Polaris Serisi Grafik İşlemcileri Yeniliyor

AMD tarafından tasarlanan yeni Polaris işlemciler çok daha az elektrik tüketiyor.

AMD’nin halen pazarda bulunan en yeni ekran kartları olan RX 400 serilerinde, Polaris 10 ve Polaris 11 ailesi grafik işlemciler kullanılıyor. Giriş ve orta seviyede hayli başarılı olan bu kartlara, 2017 yılında Vega 10 ve daha sonra Vega 20 işlemcili daha üst seviye ekran kartları eşlik edecek.

Ancak şirket Vega serisi işlemciler piyasaya çıkana kadar boş durmuyor. Polaris serisi grafik işlemcilerin yeniden tasarlanmış sürümleri yakında kullanıma girecek. Polaris Refresh olarak da tanımlanabilecek olan bu ikinci nesil Polaris işlemcilerin en büyük özelliği çok daha az enerji tüketmeleri olacak.

Üretim süreçlerinde yapılan bazı önemli teknik iyileştirmeler sonucunda çok daha az elektrik yakarak aynı performansı vermesi sağlanan Polaris Refresh işlemcilerin güç tüketiminin %50 kadar düştüğü iddia ediliyor. Mesela yeni Polaris 10 sayesinde normalde 150 Watt güç tüketen bir RX 480 ekran kartının, artık 95 Watt altına inebileceği bildiriliyor.

Polaris 11 serisi işlemcilerde ise güç tüketimi 75 Watt civarından 50 Watt altına kadar düşüyor. Üstelik daha az ısınma sağlandığından, işlemcinin saat frekans hızları ve toplam işlem gücü artırılabiliyor.

Revize edilmiş yeni Polaris işlemcilerin öncelikle dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak. E9550 ve E9260 kod adlarıyla üretilecek olan yeni Polaris işlemcilerin, dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak olan yeni tümleşik grafik çözümlerinde etkili olacağı düşünülüyor.

Ancak bu yeni işlemcileri kullanan ekran kartlarının masaüstü sistemler için çıkıp çıkmayacağı ise şimdilik belli değil. Yani yeni RX 400 serisi ekran kartlarınızı yakında değiştirmek zorunda kalmayacaksınız.