Anasayfa Makale GoPro HERO5 Black Neler Sunuyor?

GoPro HERO5 Black Neler Sunuyor?

GoPro’nun Eylül ayında tanıttığı HERO5 Black modelinde ne tür özellikler var?

Aksiyon kamerası denince akla ilk gelen marka olan GoPro, geçtiğimiz haftalarda en yeni kamerası HERO5 Black’i tanıttı. Yeni kamera modeli devrimsel yenilikler sunmasa da, bazı dikkat çekici yeni özelliklere sahip.

GoPro, yeni modelinde kullanışlılık ve sağlamlık açısından bazı önemli geliştirmeler sunuyor. Görsel olarak ilk bakışta dikkat çeken en önemli özellik, kamera kasasının artık 10 metreye kadar su geçirmez olması. Bu sayede koruma için ek kapak veya kılıf kullanmak gerekmiyor.

Cihazın sensörü önceki model olan HERO4 Black’in aynısı olsa da, yeni model bir yerine üç adet dahili mikrofon içeriyor. Bu sayede rüzgar gürültüsü daha iyi engelleniyor ve en iyi ses için mikrofon seçimi otomatik gerçekleştiriliyor.

hero5Kullanışlılık açısından yapılan en önemli geliştirme ise, kameranın artık ses kontrolü ile de çalışabilmesi. Bu özelliği kullanabilmek için kameraya kablosuz bağlanan bir parçaya gereksinim duyuluyor. Kullanıcılar kayıt başlatma veya kamera kapatma gibi basit komutları ses yoluyla verebiliyor.

Ses kontrolünü tercih etmeyen kullanıcılar için fiziksel kontrol şeması tek tuşa indirgenmiş. Bu sayede bu tip aksiyon kameralarında sıkça yaşanan tuşları karıştırma sorununun ortadan kaldırılması planlanıyor.

Cihaz içi geliştirmeler arasında yazılım kaynaklı görüntü sabitleme teknolojisi dikkat çekiyor. Ayrıca HERO5 Black ile birlikte GoPro, içinde GoPro servislerinin ve bulut tabanlı depolamanın da yer aldığı yeni bir yazılım ekosistemini kullanıma sundu. GoPro bu sayede tüm kullanıcıların kolayca görüntü kaydetmesini, düzenlemesini ve yüklemesini sağlıyor.

GoPro HERO5 Black, 2 Ekim’de 399.99 dolar fiyat etiketi ile satışa çıktı. Ayrıca daha uygun fiyatlı yeni HERO5 Session modeli de 299.99 dolar fiyat etiketi ile raflardaki yerini aldı.