Anasayfa Haber Netflix, Çevrimdışı İzleme Modunu Devreye Sokabilir

Netflix, Çevrimdışı İzleme Modunu Devreye Sokabilir

Yeni söylentilere göre, Netflix yönetimi çevrimdışı içerik izleme konusunda tavır değiştiriyor.

Netflix, Amazon ve Comcast gibi uluslararası pazarda çalışan video içerik sağlayıcı firmaların en büyük korkularından biri de korsanlık. Şirketler korsanlığı biraz olsun kontrol altında tutabilmek için uzun süre çevrimdışı video izleme konusuna soğuk baktılar.

Ne var ki internet bağlantısının her zaman mükemmel işlediği bir dünyada yaşamıyoruz. Bu da zaman içinde Amazon ve diğer rakiplerinin karar değiştirmesine sebep oldu. Netflix yönetimi ısrarla bu konudaki kararını değiştirmeyeceğini ifade etse de, söylentiler yıl bitmeden durumun değişeceğini fısıldıyor.

Ciddi kaynaklardan geldiği söylenen bu iddialara göre, Netflix bu yıl bitmeden çevrimdışı izleme modunu devreye sokacak. Bu sayede kullanıcılar PC ve mobil cihazlar üzerinde seçtikleri içeriği indirip, internet bağlantısı olmayan zamanlarda seyredebilecekler.

Ancak Netflix’in sunduğu tüm içeriği çevrimdışı moda açmayacağı da tahmin ediliyor. Büyük ihtimalle şirketin içerik sahipleriyle başını ağrıtmayacak, telifi kendine ait dizi ve filmleri çevrimdışı izlenmeye sunacağı tahmin ediliyor. Diğer rakip servisler de benzer politikalar izliyorlar.