Anasayfa Haber LG G6 Modüler Yapıda Olmayacak

LG G6 Modüler Yapıda Olmayacak

LG2nin telefon tasarımında modüler yapı fikrini rafa kaldırdığı iddia ediliyor.

Güney Kore basınında yer alan haberler, LG’nin daha önce G5 modeliyle denediği modüler tasarım fikrinden vazgeçtiğini bildiriyor. Şirketin bir sonraki telefonu LG G6’nın klasik telefon tasarım mantığına göre yapılacağı iddia ediliyor.

LG’nin G5 modeliyle denediği modüler tasarım fikri, telefonlar birlikte satışa çıkan pek çok farklı donanım modülünün, ihtiyaca göre cihaza takılarak kullanılmasını sağlıyordu. Ancak satış rakamları LG’nin umduğu seviyelere çıkamadı.

Yapılan araştırmalar kullanıcıların modüler yapı fikrine bir türlü ısınamadıklarını ortaya çıkardı. Ayrıca üst seviye bir telefonun yanında ayrıca ek donanımlar satın alma fikri de pek ilgi çekmemişti.

Tabii modüler telefon fikrinden tek vazgeçen LG değil. Google tarafından uzun süre yürütülen Project Ara, kısa süre önce teknik sebeplerle iptal edilmişti. Ancak söylentiler bu projenin de umulduğu kadar destek görmediği için iptal edildiğine işaret ediyor.

LG bizzat deneyerek modüler tasarım kavramının piyasada sanıldığı kadar ilgi görmediğini tecrübe etmişe benziyor. Bunun sonucunda şirket bir sonraki LG G6 modelinde klasik tasarıma yönelerek, modüler yapı ve aksesuar fikrini de terk etmiş olacak.