Anasayfa Haber AMD Zen İşlemciler Şubat Ayında Satışta Olacak

AMD Zen İşlemciler Şubat Ayında Satışta Olacak

AMD yönetimi tarafından yapılan bir açıklama, Zen işlemcilerin çıkış takvimini kesinleştirdi.

AMD uzun süredir işlemci pazarında yeni bir ürün serisi çıkarmıyor. Ancak yeni nesil Zen işlemcilerin gelişi de bir süredir biliniyor ve merakla bekleniyor. Ne var ki bu işlemcilerin son kullanıcıya ne zaman ulaşacağına dair farklı söylentiler mevcuttu.

AMD yönetiminden gelen açıklamalar, yeni Zen işlemcilerin çıkış takvimini kesinleştirdi. Şirketin planı Zen işlemcilerin çıkışında önceliği masaüstü kullanıcılarına vermek olacak. Ocak 2017 tarihinde yapılacak CES fuarında resmen tanıtılacak olan Summit Ridge kod adlı yeni işlemciler, Şubat ayından itibaren yaygın olarak satışta bulunacak.

Summit Ridge işlemciler Zen ailesinden son kullanıcıya ulaşacak ilk ürünler olacak. Sekiz çekirdekli ve dört çekirdekli modellerden oluşacak olan bu ilk seri, yüksek performans isteyen kullanıcılara hitap edecek, fiyatları da buna göre olacak. Bu işlemcileri çalıştırmak için X370 yonga setli ve AM4 soketli anakartlar gerekecek. Bunların da Ocak ayında tanıtılması planlanıyor.

AMD daha sonra sunuculara yönelik yeni Zen işlemcileri piyasaya sürecek. Bunun da 2017’nin ikinci çeyreğinde gerçekleşmesi planlanıyor. Sunucular için tasarlanan Zen işlemciler çok daha güçlü ve pahalı olacaklar. Zaten her firma gibi AMD’nin de esas gelir beklentisi bu kurumsal satışlarda yatıyor.