Anasayfa Haber Emporio Armani, Akıllı Saat Çıkarıyor

Emporio Armani, Akıllı Saat Çıkarıyor

Üst seviye bir giyim markası olarak tanınan Emporio Armani, kendi akıllı saat serisini tanıttı.

Emporio Armani denince çoğu insanın aklına pahalı kıyafetler ve özellikle de erkek giyimi gelir. Ancak moda sadece kıyafetleri değil, aksesuarları da kapsayan bir terim. Bu yüzden de Armani markalı akıllı saatlerin piyasaya çıkacak olması aslında çok da şaşırtıcı değil.

Emporio Armani Connected Watch adıyla çıkacak olan akıllı saat serisi, Fossil tarafından tasarlanmış. Bu serideki saatler Apple Watch ya da Samsung Gear 3 gibi tam anlamıyla “akıllı saat” sınıfına girmiyorlar. EA Watch, daha ziyade klasik saat tasarımını akıllı özelliklerle harmanlayan bir melez olacak.

EA Watch yapı olarak klasik bir mekanik saatin görüntüsüne sahip. İçindeki Bluetooth yongasıyla akıllı telefonlarla bağlantı kurabiliyor. Android ya da iOS için olan uygulamayı kurarak telefon ya da mesaj geldiğinde saatin titreşimle sizi uyarmasını sağlayabiliyorsunuz.

Ayrıca saat üzerinden telefon kamerasına, alarmlara ve müzikçalara kumanda edebilir, uyku ve hareket takibi yapabilir, kayıp telefonu bulmak için kullanabilirsiniz. EA Watch kendi piliyle yaklaşık 6 ay kadar çalışıyor ve haliyle gün aşırı şarj derdi de olmuyor.

EA Watch farklı renk ve kayış seçenekleriyle, 250-400 dolar arasında değişen fiyatlarla satışa çıkacak. Ancak Armani markalı tam bir akıllı saat istiyorsanız, o zaman 2017 yılını beklemeniz gerekecek.