Anasayfa Haber Apple Yeni MacBook Pro Modellerini Tanıttı

Apple Yeni MacBook Pro Modellerini Tanıttı

Apple, dün yapılan etkinliğinde bir süredir beklenen yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarını resmen tanıttı.

Apple’ın MacBook Pro dizüstü serilerini yenileyeceği uzun süredir konuşulan bir konuydu. Şirketin yeni dizüstülerinde fonksiyon tuşlarının yerine dokunmatik bir ekran yerleştireceğine dair söylentiler de ön plana çıkan iddialar arasındaydı.

Dün yapılan tanıtım etkinliğinde yenilenmiş MacBook Pro serisi resmen tanıtıldı ve söylentilerin en azından bir kısmının da gerçek olduğu anlaşıldı. Yeni MacBook Pro dizüstüler 13 ve 15 inç olmak üzere iki farklı ekran boyuna sahipler. Cihazların kalınlığı da öncekilere göre ortalama %20 inceltilmiş.

macbookpro2016

15 inçlik modelde Intel COre i7 işlemci ve Polaris tabanlı yeni AMD Radeon grafik yongası kullanılmış. 13 inçlik modelde ise Intel i5 ve i7 işlemci seçenekleri mevcut, ancak grafik çözüm için Intel Iris Pro tümleşik yongası tercih edilmiş. Her iki modelde de yüksek hızlı RAM mevcut.

Apple uzun zamandır söylentisi dolaşan Touch Bar teknolojisini bu yeni cihazlarda kullanmış. Klavyenin üstündeki fonksiyon tuşlarının yerini alan çubuk şeklindeki OLED ekranda, o an çalıştırılan uygulamaya göre farklı tuş ve komutlar görüntülenebiliyor.

macbookpro2016-2

Touch Bar’ın en sağında yer alan Touch ID tuşu ise tıpkı iPhone cihazlarda olduğu gibi çalışıyor. Safari üzerinden desteklenen e-ticaret platformlarından parmak izinizi okutarak alışveriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca klavyenin altındaki dokunmatik touch pad daha da büyütülmüş ve Force Touch teknolojisiyle donatılmış.

Apple bu cihazlara dört adet Thunderbolt-3 destekli USB Type C portu yerleştirmiş. Daha önceki modellerde yer alan hafıza kartı okuyucu ve manyetik şarj portu gibi bağlantı seçenekleri ise yeni modellerde bulunmuyor. İşin ilginç tarafı, Apple’ın demode ilan ederek iPhone 7’de yer vermediği 3,5 mm kulaklık bağlantı jakı, bu yeni MacBook Pro modellerinde bulunuyor.

Yeni MacBook Pro’nun 13 inçlik modelinin bir de Touch Bar bulunmayan sürümü satışa sunulacak. Daha geleneksel bir klavye isteyenler, bu daha ucuz modeli tercih edebilir. MacBook Air modeline gelince, Apple bunu yenilemedi ancak şimdilik satışta tutmaya devam edecek. Fakat zaman içinde Air modelinin yerine 13 inçlik Pro modeli yerleşecek gibi görünüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=WVPRkcczXCY