Anasayfa Haber Yeni Macbook Modelleri Neden 16 GB RAM Sınırına Sahip?

Yeni Macbook Modelleri Neden 16 GB RAM Sınırına Sahip?

Apple yetkilileri, yeni Macbook Pro modellerinin neden 16 GB RAM ile sınırlandığına açıklık getirdi.

Apple’ın yeni Macbook Pro modelleri mağazalardaki yerlerini almaya başladı. Eğer bir Apple mağazasına uğrarsanız, yeni Macbook Pro’nun temel modelini ve Touch ID içeren üst modellerini bulabilirsiniz. Ancak bu üç model de RAM açısından 16 GB üst limit ile sınırlandırılmış.

Her ne kadar 16 GB RAM çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli olsa da, kimi kullanıcılar geleceğe yönelik yatırım amaçlı daha fazla RAM isteyebilir. Yeni Macbook Pro modellerinde böyle bir seçenek ne yazık ki bulunmuyor.

Apple yeni Macbook Pro modellerinde, yıllardır iPhone için uyguladığı RAM’i kısıtlayıp işletim sistemini optimize etme ve pil ömrünü artırma yöntemini kullanıyor. Apple’ın macOS Sierra işletim sisteminin en dikkat çeken yanlarından biri akıcı kullanımı ve uzun pil ömrüydü.

Apple, üç yeni Macbook Pro modelinde 10 saate varan internet kullanımı süresi sunuyor. Ancak Macbook Pro’nun bu avantajları beraberinde 16 GB RAM limiti gibi bir dezavantajla geliyor.

Apple yetkilisi Phil Schiller, RAM limitinin kaynağı olarak Macbook Pro’nun bellek sistemini gösterdi. Schiller, Macbook modellerine 16 GB’tan fazla bellek koymanın daha fazla güç isteyen bir bellek sistemi gerektireceğini ve bunun yeterince verimli olmayacağını belirtti.

Final Cut Pro veya Logic X Pro gibi yoğun RAM gerektiren yazılımları sıkça kullananlar için bu tip bir RAM limiti can sıkıcı olsa da, 16 GB RAM çoğunlukla yeterli oluyor. Üstelik verimli pil kullanımı ve macOS Sierra deneyimi, yeni Macbook Pro modellerini çoğu kullanıcı için tercih edilir kılabilir.