Anasayfa Haber 32 GB iPhone 7 Diğer Modellerden Daha Yavaş

32 GB iPhone 7 Diğer Modellerden Daha Yavaş

iPhone 7 modellerinin hepsi aynı yazma hızına sahip olmayabilir.

Ekim ayı itibariyle iPhone 7 raflardaki yerini aldı. 32, 128 ve 256 GB’lık depolama seçenekleri ile sunulan iPhone 7, her yeni iPhone modeli gibi ilgiyle karşılandı. Ancak geçtiğimiz haftalarda iPhone 7 ile ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre iPhone 7’nin 32 GB modeli, 128 ve 256 GB modellere göre daha düşük veri yazma hızına sahip.

iPhone 7 modelleri, donanım açısından neredeyse birbirinin aynı. Ancak iş depolamaya gelince, tek fark kapasite değil. iPhone 7’nin çıkışından sonra gerçekleştirilen bazı testler, 32 GB modelin 256 GB modelden sekiz kat daha yavaş dosya transfer ettiğini ortaya çıkardı.

Yapılan testlere göre 256 GB model 341 MB/s yazma hızına ulaşabilirken, 32 GB model 42 MB/s hızında takılı kalıyor. Bu fark, neredeyse aynı donanıma sahip iki cihaz için oldukça ciddi seviyede.

Aşağıda izleyebileceğiniz videoda ise iTunes üzerinden iPhone 7’ye dosya transferinin depolama kapasitesine göre nasıl değiştiği görülebiliyor. 4.2 GB bir dosyanın cihaza aktarılması, 256 GB modelde 2 dakika 34 saniye sürerken, 32 GB modelde bu süre 3 dakika 40 saniyeye kadar uzayabiliyor.

Elbette iPhone 7 ile sıkça dosya alış verişi yapmayan ve kendini uygulamalarla sınırlayan kullanıcılar için bu hız farkı fark edilmeyecek kadar az olacaktır. Yine de aynı cihazın farklı depolama seçenekleri arasında bu denli bir hız farkının olması dikkat çekiyor.