Anasayfa Haber Huawei Mate 9 Resmen Tanıtıldı

Huawei Mate 9 Resmen Tanıtıldı

Huawei’nin yeni üst seviye telefonu iki farklı ve hayli pahalı model ile çıkıyor.

Almanya’daki bir etkinlikle resmen tanıtılan Huawei Mate 9, şirketin kendi geliştirdiği Kirin 960 işlemcisini kullanıyor. Bu işlemcide Mali-G71 grafik yongası da var. Hayli güçlü olan bu işlemci sayesinde Mate 9 Google’ın Daydream VR sistemiyle de uyumlu olarak geliyor.

Huawei bu telefonu iki farklı tasarıma sahip model ile piyasaya sürüyor. İlki Leica tasarımlı olarak tanıtılan standart model. 5.9 inç 1080p ekranı bulunan bu model, daha çok 20 MP ve 12 MP çift arka kamerasıyla ön plana çıkıyor. Donanımsal görüntü stabilizasyonu bulunan bu kameralara ek olarak önde de bir adet 8 MP kamera kullanılmış.

4 GB RAM ve 64 GB depolama ile gelen bu modelde microSD desteği de bulunuyor. 4,000 mAh bataryaya sahip olan bu modelin Avrupa fiyatı ise 699 Euro olarak açıklandı.

İkinci model ise 5.5 inç 1440p ekrana sahip ve Porsche Design etiketini taşıyor. Donanım özellikleri olarak büyük ekranlı kardeşiyle benzer olan bu modeli ayıran bir kaç özellik var. Bunlardan ilki 6 GB RAM ve 256 GB depolama ile geliyor olması.

İkinci önemli fark ise fiyat etiketi. Sadece siyah renkte satılacak olan Porsche Design modeli, sınırlı sayıda üretilecek ve dağıtılacak. Bu modelin Avrupa fiyatı ise 1,395 Euro olarak belirlenmiş. Bu modellerin ülkemize hangi fiyat etiketiyle, ne zaman girecekleri ise henüz açıklanmadı.