Anasayfa Video iPhone 7 Plus Fiyatı ve Kutu İçeriği

iPhone 7 Plus Fiyatı ve Kutu İçeriği

iPhone 7 Plus Jet Black modelini kutusundan çıkartıyor ve yeni iPhone 7 ailesinin fiyat ve depolama seçeneklerine göz atıyoruz.

Apple’ın yılda iki defa yeni modellerini piyasaya sürdüğü iPhone serisi bu yıl her ne kadar farklı spekülasyonlar yapılsa da iPhone 7 adıyla karşımıza çıktı. Firma bu defa yeni bir renk seçeneği olan simsiyah modeli seriye eklemekle kalmadı, aynı zamanda kapasiteyi de 16 GB’tan 32 GB’a çıkardı. En üst seviyede ise 256 GB’a varan kapasiteleri göremeye başladık. Hatta firma 6S modellerinde de benzer bir güncelleme yaparak burada da yüksek kapasiteli seçenekleri satışa sundu.

Eklenen yeni kapasite ve renk seçeneklerin yanında çıkartılan bazı özellikler de yok değil. 3.5mm jak buradaki en can alıcı nokta. Haberi çok daha önceden alınan bu kırpma kimi kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmadı. Zira artık 3.5mm kulaklığınız için ek bir adaptör kablo kullanmak zorundasınız. Buna ek olarak firma Lightning portunu kullanmaya devam ediyor. Burada da USB Type-C’ye geçiş olmadı. Oysa ki öbür tarafta yeni 2016 model MacBook’larda USB tip A portları kaldırıldı. Bu durumda iPhone 7 ile doğrudan uyumlu olmayan bir MacBook serisi ortaya çıkmış oldu. Apple kullanıcıları bu yıl epey ek kablo ve adaptör almak zorunda, bu su götürmez bir gerçek.

Bir başka nokta da fiyat. TL’nin ABD Doları karşısında yaşadığı değer kaybı, telefonlara gelen TRT vergisi ve ek zamlar dolayısı ile iPhone 7’nin en uygun fiyatlı modeli artık 3.249 TL’den başlarken Plus’ta bu durum 3.799 TL olmuş durumda. Üstelik bu, üst modellere nazaran 8 kat yavaş depolamaya sahip 32 GB kapasiteli model için. Yani çift kameralı ve 128 GB kapasiteli bir iPhone 7 Plus almak istiyorsanız 4.199,00 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Nefes kesen bir rakam! Tabii ki bu fiyat karşılığında ne elde ettiğimize incelememizde detaylıca bakacağız. Ama ondan önce yeni seriye ve kutu içeriğine kısaca bir göz atalım: