Anasayfa Haber Samsung Galaxy S8 Çıkışı Gecikebilir

Samsung Galaxy S8 Çıkışı Gecikebilir

Galaxy S8’in yeni tahmini çıkış tarihi, ekran çözünürlüğü ve ek detaylar bu yıl bazı büyük değişikliklere işaret ediyor.

Samsung’un bir sonraki sancak gemisi telefonu Galaxy S8’in çıkışı ve özellikleri şirket için hayati önem taşıyor. Burada pek çok yenilik ve değişiklik göze çarpıyor. Endüstri uzmanları ve konuyu şirket hareketleri üzerinden takip eden farklı analizciler, yeni kişisel asistan ve ekran gelişmeleri üzerinde duruyor.

Örneğin SamMobile sitesinin haberine göre Samsung, “Bixby” marka adının haklarını aldı. Peki bu ne demek? kişisel bilgi yönetimine hizmet eden bir yazılıma işaret ediyor.

Yani Bixby’nin, Samsung’un Galaxy S8, diğer akıllı telefonlar ve tabletlere entegre edeceği kişisel asistan olma ihtimali çok yüksek. Ancak bu yeni asistan bir sonraki modele bırakılmaz ve Galaxy S8 için tam çalışır durumda hazır edilmek isterse cihazların çıkışını biraz geciktirecek. Daha önceki Galaxy S modelleri Mart ayındaki MWC cep telefonu fuarında tanıtılırken, S8’in ise ancak Nisan ayının ortasında tanıtılması bekleniyor.

Bu elbette şu an için bir spekülasyon, ancak bilgiler Samsung yöneticilerinden Lee Kyeong-tae’nin kısa süre önce Galaxy S8 ile ilgili yaptığı açıklamalarla da örtüşüyor. Buna göre Galaxy S8’de iyileştirilmiş bir yapay zeka kullanılacak. Samsung bunun için, daha önce Apple’ın Siri asistanı üzerinde çalışan Viv Labs geliştiricileriyle birlikte çalışıyor.

Galaxy S8: UHD çözünürlüklü ekran

Elbette performans alanında mevcut en güçlü işlemci kullanılacak İşlemci olarak her iki yeni Galaxy telefonda da Qualcomm Snapdragon 830 veya Exynos 8895 kullanılması bekleniyor. Bunun yanında bir sonraki nesil grafik yongası da daha yüksek çözünürlüğün önünü açabilir.

Weibo ağından sızan bir diğer bilgiye göre S7’nin takipçisinin ekranı 5,5 inç büyüklüğünde olacak ve 3840 x 2160 piksel UHD çözünürlükle gelecek. Full HD’ye göre daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip olan UHD çözünürlüğü, özellikle büyük ekranlarda kendini daha iyi belli ediyor. Bu da söylentilere göre Samsung’un S8’de neden 5,5 inçlik daha büyük bir ekran kullanacağını açıklıyor.

Daha önceki söylentilerin aksine Galaxy S8 iki farklı modelle karşımıza çıkabilir: 5,1 inç AMOLED ekranlı ve 2K çözünürlüklü Curved modeli ve 5,5 inç 4K ekranlı ve çift kameralı bir model. Eğer iki model ile karşı karşıya kalırsak bu, Galaxy Note isminin tarih olması anlamına gelebilir. Şimdilik Samsung’un da pek çok noktayı netleştirmekten kaçındığının altını çizmemizde fayda var.