Anasayfa Makale Microsoft’un Kasım Yamaları Kritik Açıkları Kapatıyor

Microsoft’un Kasım Yamaları Kritik Açıkları Kapatıyor

Microsoft’un Kasım 2016 yama gününde toplam 14 güncelleme geldi. Bunların altı tanesi kritik, sekiz tanesi ise yüksek önemde.

Microsoft, Kasım ayının yama günü için toplam 14 güvenlik güncellemesi yayınladı. Güncellemeler Windows, Internet Explorer ve Edge ile Windows Kernel, Boot yöneticisi, Office ve Adobe Flash Player’i ilgilendiriyor.

Microsoft bu güncellemelerin altı tanesini kritik olarak sınıflandırıyor. İlgili güvenlik açıkları saldırganların sistem üzerinde kontrol elde etmesini sağlıyor. Diğer sekiz güncelleme ise yüksek önemde. Bu yüzden güncellemelerin bir an önce yüklenmesi tavsiye ediliyor. Güncellemeleriyle ilgili ayrıntıları Microsoft’un sayfasında bulabilirsiniz.

Windows 7 ve 8.1 güncellemeleri

Microsoft, önceki yama gününde Windows 7 ve 8.1 kullanıcıları için önemli bir yenilik getirmişti. Windows 10 için olduğu gibi, bu işletim sistemleri de artık güncellemeleri toplu halde alıyor. Yani çok sayıda tek tek güncelleme yerine tek bir büyük güncelleme paketinin yüklenmesi gerekiyor. Bu da genel olarak güncelleme işlemini hızlandırıyor ve daha sorunsuz çalışmasını sağlıyor.

Dezavantajı ise güncellemeleri tek tek seçip yüklememe imkanına artık sahip değilsiniz. Alternatif olarak tek tek yamaları birbirinden bağımsız olarak Windows Update Catalog’dan indirebilirsiniz, ancak bunun için Internet Explorer kullanmanız gerekiyor.

Windows güncellemelerinin yeni karmaşık sistemi

Microsoft, her ayın ikinci Salı gününde güvenlik güncellemeleri paketinin yanında sadece güvenlik için önemli güncellemeleri içeren bir başka paket daha yayınlıyor. Ancak bu paket Windows Update ile dağıtılmıyor, sadece Windows Server Update Services (WSUS) ve Windows Update Catalog ile yüklenebiliyor.

Son olarak da her ayın üçüncü Salı günü de opsiyonel bir güncelleme paketi sunuluyor, bu pakette bir sonraki ay için planlanan ve güvenlik için önemli olmayan güncellemelerin bir kısmı bulunuyor. Planlananın dışındaki güvenlik güncellemeleri ise yine düzensiz aralıklarla yama günleri arasında yayınlanmaya devam ediyor.