Anasayfa Haber Spotify, SSD’lere Aşırı Yükleniyor

Spotify, SSD’lere Aşırı Yükleniyor

Spotify uygulamasını sabit veya mobil bir cihazda SSD ile kullananlar, disklerinin ömrünün kısalmasına neden oluyorlar.

Spotify kullanıcıları, saatte veya hatta parça başına yüzlerce MB ile 1 TB’a varan miktarda verinin, parça dinlenmese bile diske yazıldığını bildiriyorlar. Bu, bir şarkı dinlemek için çok yüksek bir değer. SSD disklerin ancak belli sayıda yazma işleminin üstesinden sorunsuz bir şekilde gelebildiği biliniyor. Belli bir sınır aşıldığında diskteki ilk sektörler bozulmaya başlıyor.

Kullanıcıları şaşırtan bir diğer durumsa, Spotify’ın sorundan haberdar olması ve Ağustos ayından bu yana uygulamanın yeniden kurulmasını önermesi. Ancak yeniden kurulum da sorunu düzeltmiyor. Üreticinin bu hatayı düzeltip düzeltmeyeceği ise henüz belli değil.

Hatta pek olası görünmüyor, zira görünen o ki Spotify, sorunu çok da dikkate almıyor. Neyse ki kullanıcılar resmi olmayan bir çözümle sorunun üstesinden gelmeyi başarmış. Spotify’ın tüm verileri bir RAMDISK’e yazmasını sağlamak gerekiyor.

Bu sorun aslında, çok uzun bir süre önce yine aynı şekilde SSD disklerin aşırı kullanımına neden olan Firefox ve Chrome’daki bir hatayı andırıyor. Ancak diske yazılan veriler o hatada bu kadar büyük boyutlu değildi. SSD sorununun çözümü için ipuçlarını bu linkte bulabilirsiniz.