Anasayfa Haber Tesla, Üretimi Artırmak İçin Yatırım Yapıyor

Tesla, Üretimi Artırmak İçin Yatırım Yapıyor

Tesla, Alman makina üreticisi Grohmann Engineering’i satın aldığını duyurdu. Satın almayla elektrikli otomobil üretimi hızlanacak.

Elon Musk’ın şirketi Tesla, şimdi de Almanya’ya gözünü dikti. Firmanın kendi blogunda da belirttiği gibi, Grohmann Engineering ile bir satın alma üzerinde anlaştılar. Tesla’nın yeni firmasının adı Tesla Grohmann Automation olacak. 700 çalışanlı bu yeni şirket sayesinde, modern otomobil fabrikalarının inşaatı hızlanacak. Firmanın kurucusu Klaus Grohmann da yeni şirkette çalışmaya devam edecek.

Gelecek için büyük planlar

Önümüzdeki iki yıl boyunca Tesla Grohmann Automation, binin üzerinde mühendis ve teknisyen istihdam etmek istiyor. Hedef, 2018 yılında 500.000 adet elektrikli otomobili neredeyse tamamen otomasyonla üretebilmek. Tesla bunun için robot teknolojisini yoğun bir şekilde fabrikalara entegre edecek.

2017’nin sonunda çıkacak Tesla Model 3 şirketin büyümesini hızlandıracak. Tesla bu yıl beklenen zararı bir nebze telafi edebilmek için, önümüzdeki yıl yeni müşteriler için “Supercharger” şarj istasyonlarının tamamen ücretsiz olmayacağını da duyurdu. Yeni müşteriler yılda 400 kilovat-saatin üstüne çıktıklarında az da olsa bir ücret ödemek zorunda kalacaklar. 400 kilovat-saatlik şarjla yaklaşık olarak 1600 kilometre gidilebiliyor.