Anasayfa Haber Samsung, Harman İçin 8 Milyar Dolar Ödedi

Samsung, Harman İçin 8 Milyar Dolar Ödedi

Samsung, giderek büyüyen akıllı otomobiller pazarındaki yerini almak istiyor.

Samsung, Harman elektronik şirketini satın alarak otomobil pazarına dev bir adım atıyor. Samsung, 8 milyar USD karşılığında Amerikalı şirketi satın aldı. Harman, cirosunun üçte ikisini otomobil elektroniğinden yapıyor. Şirket çok sayıda Alman otomobil markasının araçlarını da eğlence elektroniği sistemleriyle donatıyor.

Firma aynı zamanda otomobillerin birbiriyle bağlanması ve güvenlik sistemleri üzerinde de çalışıyor. Mesela en son CES elektronik fuarında Harman, sürücünün stres seviyesini algılayan bir kamera sistemi tanıtmıştı.

Samsung, Harman’ı satın almakla önde gelen otomobil üreticileriyle doğrudan bağlantı kurmuş, gelecek vizyonlarını ve tüketicilerin taleplerini yakından görmüş olacak. Böylece bu sektörde rekabet daha da kızışacak. Otomobil üreticileri genelde kendi çözümlerini kullanıyorlar. Apple ve Google ise Carplay ve Android Auto platformlarıyla akıllı telefon ve araçlardaki yerini almaya çalışıyorlar.

Harman’a, aynı zamanda Harman/Kardon, AKG veya JBL gibi tanınmış eğlence elektroniği markaları da ait. Samsung, böylece ses alanında Sony gibi rakipleri karşısında daha güçlü bir konuma gelebilir.