Anasayfa Haber Kaspersky, Microsoft’a Tekel Davası Açtı

Kaspersky, Microsoft’a Tekel Davası Açtı

Microsoft Sıfır Atık

Rusya, Kaspersky’nin şikayeti üzerine Microsoft’u inceleme altına aldı.

Windows’un eski sürümleri kurulumdan ve internete bağlandıktan sonra nispeten savunmasızdı. Bu yüzden mutlaka üçüncü parti bir antivirüs yazılımı kurmak gerekiyordu. Ancak Microsoft, Windows Defender adlı sisteme entegre güvenlik aracını sürekli olarak geliştirdi. En son sürümü de Windows 10 ile birlikte geliyor.

Microsoft, Defender’i temel koruma için tasarladığını özellikle vurguluyor. Ancak bu durum Kaspersky’nin pek hoşuna gitmemiş. Eugene Kaspersky, bir blog yazısında Microsoft’un Windows Defender ile pazardaki konumunu kötü amaçlı olarak kullandığını iddia etti. Kaspersky bu yüzden Avrupa Birliği ve Rusya’daki rekabet kurumlarında Microsoft’a karşı tekelcilik davaları açtı.

Kaspersky’nin iddiasına göre Defender başka bir antivirüs yazılımının kurulmasını gereksiz hale getirebilir. Bu yüzden antivirüs üreticilerinin pazarın dışında kalmasına neden olabilir. Ancak Kaspersky, Microsoft’un aracının diğer antivirüs yazılımları kadar başarılı çalışmadığını ve çocuk koruması, internet bankacılığı için ek özellikler sunmadığını da ifade ediyor.