Anasayfa Haber Xbox Scorpio, One S’ten Daha Pahalı Olacak

Xbox Scorpio, One S’ten Daha Pahalı Olacak

2017 sonunda çıkması beklenen yeni Xbox konsolunun fiyatı, cihazın üst seviye bir konsol olacağına işaret ediyor.

Xbox bölüm başkanı Phil Spencer, bir röportajda önümüzdeki yıl çıkacak Xbox One Scorpio’nun fiyatının premium seviyesinde olacağını açıkladı. Kesin bir rakam vermemekle birlikte, kısa bir süre önce Wedbush analisti Michael Pachter’in yaptığı “400 dolar üzerindeki bir fiyat intihar olur.” açıklamasına cevap vermiş oldu.

Scorpio’nun daha ziyade üst seviye oyuncuları hedeflediğini söylemek mümkün. Nitekim Spencer röportajında şunları söylüyor: “Scorpio, üst seviye ve Xbox One S’ten daha pahalı bir konsol olacak. Konsol, bu temel üzerinde geliştiriliyor. Net bir fiyat belirlemedik, ancak ürüne yaptığımız yatırımın üst seviye tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap vermesini sağlamak istiyoruz. Bu da yüksek bir fiyat demek. Yeni konsol, normal Xbox One konsolun yerini almayacak ve fiyatı da aşırı yüksek olmayacak.”

Scorpio’nun 4K içerikleri 60 Hz ile ve sıkıştırılmamış olarak render edebilmesi bekleniyor. Ayrıca “High Fidelity VR” özelliği de geliyor. Konsolda sekiz çekirdekli bir işlemci ve 320 GHz/s bellek bant genişliği görebiliriz. İşlem gücünün yaklaşık altı terflop olacağı söyleniyor ki, bu da güncel konsolların dört katı performans demektir.