Anasayfa Haber Qualcomm, Hızlı Şarj Teknolojisini Geliştiriyor

Qualcomm, Hızlı Şarj Teknolojisini Geliştiriyor

Qualcomm’un en yeni hızlı şarj teknolojisiyle akıllı telefonları beş dakikada şarj edip, beş saat boyunca kullanmak mümkün olabilecek.

Quick Charge 4, Qualcomm’un yeni üst seviye akıllı telefon işlemcisi Snapdragon 835 kullanılan akıllı telefonlarda bulunacak. Qualcomm şirket yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Quick Charge 4, 3.000 mAH kapasiteli akıllı telefon pillerini 15 dakikada %50 şarj edebiliyor.

Dördüncü nesil hızlı şarj teknolojisi, toplamda yaklaşık %20 daha hızlı pil şarjına imkan verecek. Ayrıca şarj verimi %30 artacak ve şarj sırasındaki sıcaklık 5 derece azalacak. Bu iyileştirmeler, şarj esnasında pil parametreleri daha iyi gözlemlenebildiği için mümkün olabilmiş. Bu sayede güvenliği riske etmeden şarj işlemi daha verimli ve hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor.

Quick Charge 4’te dört seviyeye kadar sıcaklık kontrolü yapılabiliyor. Böylece hem pil, hem de şarj elektroniği aşırı ısınmıyor. Quick Charge 4 ayrıca şarj kablosunun durumunu kontrol edip, gerektiğinde kablodan gönderilen gücü otomatik olarak azaltabiliyor.