Anasayfa Haber Apple, Sorunlu iPhone 6S Pillerini Ücretsiz Değiştiriyor

Apple, Sorunlu iPhone 6S Pillerini Ücretsiz Değiştiriyor

Bazı iPhone 6S telefonların beklenmedik bir şekilde kendi kendine kapanmasına neden olan piller ücretsiz olarak değiştirilebilecek.

Apple, bazı iPhone 6S sahiplerinin yaşadığı kendi kendine kapanma sorununun bir yazılım hatasından kaynaklanabileceğini daha önce söylemişti. Ancak firmadan yapılan son açıklama, sorunun bir yazılım hatası değil, üretim hatası olduğunu ortaya koyuyor.

Eylül-Ekim 2015 tarihleri arasında üretilen iPhone 6S’ler bu sorundan etkilenebiliyor. Şarjı olmasına rağmen beklenmedik bir şekilde kendi kendine kapanabilen iPhone 6S telefonların sahipleri, telefonlarının pillerini ücretsiz olarak Apple yetkili servislerinden değiştirebilecek.

Seri numarasını internetten kontrol ettirerek, pilin değiştirme programı kapsamında olup olmadığını sorgulatmak mümkün değil. Ancak cihazda başka tamiratlar da gerekliyse, ek masraflar çıkabilir. Mesela arızalı bir ekranın değiştirilmesi gerekebilir.

Eğer daha önce bu hata yüzünden cihazın pilini ücreti karşılığında değiştirdiyseniz veya tamir ettirdiyseniz, bu parayı da geri alma imkanına sahipsiniz.