Anasayfa Haber Google Maps Uygulamasına Canlı Bilgiler Eklendi

Google Maps Uygulamasına Canlı Bilgiler Eklendi

Google, navigasyon uygulamasına yeni fonksiyonlar kazandırmaya devam ediyor.

Tıklım tıklım mağazalar ve AVM’ler, uzun bekleme süreleri ve park problemleri özellikle de hafta sonları ve bayram günlerinde can sıkıcı olabiliyor. Google, bunları dikkate alarak Google Maps uygulamasına yeni özellikler ekliyor ve müşterilerin alışverişlerinde daha rahat etmelerini sağlamak istiyor.

Uygulama, sadece belirli dükkanların ne zaman aşırı yoğun olduğunu göstermekle kalmıyor, aynı zamanda buralarda hangi hizmetlerin sunulduğunu da gösteriyor. Google’ın resmi blog sayfasında, popüler zamanlar fonksiyonunun geliştirildiği duyuruldu. Google Maps, daha önce çubuklu grafiklerle ortalama yoğunluk bilgilerini gösteriyordu.

Canlı durum özelliğiyle artık seçilen yeri o anda kaç kişinin ziyaret ettiğini görebiliyorsunuz. Elbette Google kesin rakamlar veremiyor. Ziyaretçilerin ortalama ziyaret süresini öğrenmek de mümkün. Aynı şekilde ayrıntılı canlı bilgilerle bir mekanın sunduğu hizmetler hakkında da bilgi alınabiliyor.

google-mapsBu ek fonksiyonların ve bilgilerin temelinde, Google’ın topladığı kullanıcı verileri yatıyor. Kullanıcı, Google’a tüm konum ve hareket verilerini kaydetme izni vermişse, bu bilgiler gösterilen istatistiklere dahil ediliyor. Google, bu bilgileri anonim olarak kaydediyor ve çubuklu grafiklerle kullanıcıya gösteriyor. Canlı verilerin doğruluğu, kullanıcıların verdiği bu izinlere bağlı.