Anasayfa Haber Android 7.1.1 Son Geliştirici Sürümü Çıktı

Android 7.1.1 Son Geliştirici Sürümü Çıktı

Android Nougat için ilk büyük güncelleme olan 7.1.1 sürümünün son geliştirici versiyonu yayınlandı.

Google, Nexus ve Pixel cihazlar için Android 7.1.1’in ikinci ve son geliştirici önizleme sürümünü çıkardı. Bu son sürüm, Aralık ayı başında eski cihazlar için final sürümü yayınlanmadan önceki son geliştirici versiyonu.

Ekim ayındaki ilk önizleme sürümü gibi, bu sürüm de Nexus 5X, Nexus 6P ve Pixel C’yi destekliyor. Ayrıca Nexus 9’a da destek geldi. Final sürümü, Nexus 6 ve Nexus Player cihazlarını da destekleyecek. Pixel telefonları zaten Android 7.1 çalıştırıyor olsa da, muhtemelen aynı zamanda 7.1.1 güncellemesini alacaklar.

Yeni beta sürümünde çok önemli özellik güncellemeleri yok ve bunlar çoğunlukla, uygulamalarını en yeni Nougat sürümü için hazır hale getirmeye çalışan geliştiricilere yönelik. Android Studio 2.2.2, yeni API seviye 25 için desteğe sahip ve geliştirici araçlarıyla birlikte verilen Android emülatör dosyaları da güncellenmiş. Google ayrıca geliştiricilerin uygulamaları için yuvarlak simgeler oluşturmasına ve Android 7.1 tarzı uygulama kısayollarını desteklemelerine yardımcı olan araçlar sağlamış.

Android 7.1, Google’ın yeni Pixel telefonlarının tüm özelliklerini eski Nexus ve Pixel cihazlarına getirmeyecek. En önemlisi de, Google Asistanı veya yeni Pixel Launcher olmadan idare etmeniz gerekecek. Daydream VR desteğine veya Nougat’ın “kesintisiz güncelleme” mekanizmasının tüm avantajlarına da sahip olmayacaksınız.