Anasayfa Haber Porsche, Tesla’ya Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Porsche, Tesla’ya Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Porsche, Tesla’ya ciddi bir rakip olabilecek elektrikli spor otomobilini 2020’de çıkarmak istiyor.

Porsche, elektrikli otomobil üretim çalışmalarına hız verdi ve 2020’ye kadar Görev E olarak adlandırılan ilk tamamen elektrikli otomobilini piyasaya çıkarmayı planlıyor. Volkswagen’in bir yan kuruluşu olan Porsche, yayınlanan bir rapora göre bir yılda Mission E modelinden yaklaşık olarak 20.000 adet satmayı planlıyor.

Şirket ayrıca Temmuz ayında, Mission E’yi hayata geçirmek için 1.400 kişiyi işe almayı planladığını açıkladı. Daha önce de şirketin yaklaşık 1.000 kişiyi işe alacağı söylenmişti. Porsche, Mission E’yi Eylül 2015’te Frankfurt’taki International Motor Show’da bir konsept otomobil olarak tanıtmıştı. O tarihte şirket 400 kilometrenin üzerinde bir menzili olacağını ve bir takım diğer yenilikçi teknolojileri içerdiğini de açıklamıştı.

Şirket, seri üretime geçecek modeline hangi ileri teknoloji özelliklerin ekleneceğini henüz açıklamadı. Ancak geçen yıl tanıtılan Mission E prototipi, bitmiş üründe bizleri nelerin bekleyebileceğini gösteriyor. Aracın 500 km menzile, 600 beygir gücüne ve entegre bir endüktif şarj istasyonuna sahip olması bekleniyor. Bu da aracın garajda park etmiş halde çok kısa sürede otomatik olarak şarj edilebilmesi anlamına geliyor. Araç 15 dakika içinde, %80 şarj olabiliyor.