Anasayfa Haber Windows 10 Mobile’da Uygulama Sıfırlama Seçeneği Olabilir

Windows 10 Mobile’da Uygulama Sıfırlama Seçeneği Olabilir

Uygulamayı Sıfırla olarak adlandırılan yeni bir pratik özelliği, Windows 10 Mobile sürümünde görebiliriz.

Bu özellik, kullanıcıların bir uygulamayı ilk hallerine kolayca sıfırlamalarına izin verecek ve Windows 10 Creators güncellemesi ile gelmesi bekleniyor. Microsoft, bu özelliğin önizlemesini bu hafta Insider Preview’de yayınlayacak.

Uygulamayı Sıfırla seçeneği, kullanıcıların bir uygulamayı kaldırıp tekrar yüklemesine gerek kalmadan, ilk kurulduğu durumuna geri döndürmelerine olanak tanıyor. Bu özellik, Android’deki “Önbelleği temizle” seçeneğine benzer bir şekilde çalışıyor.

Sıfırlama uygulaması, Windows 10 Mobile’da Ayarlar>Gelişmiş menüsünde bulunacak ve kullanıcıların istedikleri herhangi bir uygulamanın verilerini silmelerini sağlıyor. Bu özellik, önbellekte saklanan tüm verileri ve ayarları kaldırarak uygulamanın orijinal haline dönmesine yardımcı oluyor.

Uygulamayı Sıfırla veya Önbellek Temizle özelliği, disk alanı boşaltmak veya düzgün çalışmayan bir uygulamayı sıfırlamak için, verileri bir cihazdan temizlemeniz gerektiğinde size yardımcı oluyor. Böylece kullanıcılara daha fazla işlevsellik ve kolaylık sunuyor.

Windows 10 Creators Update’in Mart 2017’de çıkması bekleniyor. Microsoft, önümüzdeki yıl final sürümü çıkacak olan Insider Preview yapılarına küçük ama yararlı özellikler eklemeye devam ediyor.