Anasayfa Haber AMD Radeon Pro 490 Benchmark Sonuçları Sızdı

AMD Radeon Pro 490 Benchmark Sonuçları Sızdı

AMD Radeon Pro 490 modeline ait olduğu iddia edilen benchmark sonuçları ortaya çıktı.

Çinli kaynaklardan son zamanlarda sıkça Radeon 490 hakkında sızıntılar geliyordu. Bu arada Radeon Pro 490 olarak adlandırılan bir ürünün ilginç detaylarını gördük. Bu kartın özel olarak Apple Mac Pro bilgisayarların yeni nesillerinde kullanılmak üzere üretildiği söyleniyor. Kartın piyasaya sürülmesinin Mayıs 2017’yi bulacağı ve Vega mimarisine sahip olacağı iddia ediliyor.

Bu bilgi henüz doğrulanmış değil, ancak gerçekten de Vega mimarisine sahipse, çift GPU’lu Polaris mimarili bir modelin aksine tek bir GPU’ya sahip olabilir. Radeon Pro Duo, zaten üst seviye, çift işlemcili ekran kartı pazarını hedefliyor.

Kart, muhtemelen HBM2 teknolojisini kullanacak ve ilk performans sonuçları da sızdı. Sızıntının kaynağı, Radeon Pro modelinin daha düşük saat hızlarıyla sunulacağını bildiriyor. Bu yüzden Vega GPU’lu Radeon RX 490 modelinde daha yüksek bir performans görebiliriz.

amd-radeon-rx-490Test sonuçlarına baktığımızda, Radeon Pro 490, GeForce GTX 1070’i rahat bir şekilde geride bırakıyor. Radeon RX 490 modelinin Pro’dan da hızlı (çekirdek/bellek saat hızı) olacağını düşünürsek, RX 490 çıktığında GTX 1080’e yakın bir performansa ulaşabilir.

AMD, Polaris’te yaptığı gibi agresif bir fiyat politikası izleyebilir. Diğer bir önemli husus ise, Radeon Pro modellerinin genellikle Radeon RX modellerinden birkaç ay sonra piyasaya sürülmesi. Yani RX 490 modelini çok yakında piyasada görebiliriz.