Anasayfa Haber Samsung, Yeni Gear VR Üzerinde Çalışıyor

Samsung, Yeni Gear VR Üzerinde Çalışıyor

Yeni bir patent başvurusu, Samsung’un sanal gerçeklik gözlüklerindeki son çalışmalarını ortaya koyuyor.

Geçen Mayıs ayında Samsung tarafından yapılan ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir patent başvurusu, genişletilmiş izleme özelliklerine sahip bir Gear VR gözlük seti üzerinde çalışıldığını gösteriyor. Belgeler yalnızca gözlüğün konumunun izlenebileceğini değil, aynı zamanda kullanıcının göz ve yüz hareketlerinin de izlenebileceğini ortaya koyuyor.

Mevcut Gear VR’nin önemli bir kısıtlaması, mobil olmayan VR kulaklıkların aksine konum takibinin olmaması. Bu nedenle, Samsung’un bunu düzeltmenin yollarını aradığını duymak sürpriz değil. Aslında patent, doğrudan Gear VR için konum takibi konusunda değil, kullanıcının yüzünü modellemek için çeşitli sensörleri kullanmaktan bahsediyor.

Böyle bir model, sanal gerçeklikte sosyal etkileşimi daha kişisel hale getirmeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte patent, VR deneyimlerinin her çeşidini büyük ölçüde geliştirebilecek çeşitli izleme özelliklerini kapsıyor.

Öncelikle, Samsung’un harici bir kamera cihazı kullanarak hem konum, hem de yüz özelliklerini izlemek istediğini görüyoruz. Gear VR’da LED ışıkları kullanarak fiziksel konum belirlenebiliyor. Aynı kamera, gözlük tarafından tespit edilemeyen ağız gibi bazı yüz özelliklerini de algılayabiliyor.

Bunlara ek olarak, bol miktarda ilave sensörle donatılmış Gear VR’ın kendisi de var. Kulaklık içine yerleştirilen göz hareketleri ve yüz ifadelerini izleyebilen EOG ve kızıl ötesi (IR) sensörler de bulunuyor.