Anasayfa Haber Motorola Türkiye’de: Lenovo Moto Türkiye Lansmanı

Motorola Türkiye’de: Lenovo Moto Türkiye Lansmanı

Lenovo telefonların ardından, Lenovo’nun sahip olduğu Motorola markası da Türkiye’de satışa sunuluyor. Motorola’nın adı kısaltılarak Moto haline geldi.

Türkiye, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında Lenovo Türkiye Akıllı Telefon Kategorisi Ülke Müdürü Hakan Sökmen konuştu. Türkiye’de her ay ortalama 1 milyon cep telefonu satıldığını belirten Sökmen, araştırma sonuçlarında elde edilen verileri paylaştı.

Yıllık 6 milyar doları bulan Türkiye akıllı cep telefonu pazarında en çok büyük ekranlar tercih ediliyor ve kullanıcılar kamera, batarya ömrü gibi özelliklere önem veriyor. Lenovo da tüketici ihtiyaçlarına yönelik modelleri getirmeyi seçerek Türkiye’de büyük büyüme kazandıklarını, pazarda üçüncü konuma gelindiğini duyurdu. Şimdi pazarda Moto alt markası ile de güçlenmeyi hedefliyorlar.

İlgili haberlerimiz: Lenovo, Telefonlarda Moto Markasını Kullanacak ve Lenovo, Moto Z Modelini Türkiye’de Tanıttı

Motorola Moto Z İlk Bakış

Lenovo, Türkiye’ye ilk kez Lenovo telefonları getirdiğinde Motorola markasını getirip getirmeyeceklerini sormuştuk. Zira Motorola Türkiye’de hatırlanan bir marka. Lenovo her ne kadar başlarda niyetli olmasa da nihayet Motorola konusunda karar vermeyi başardı. Yeni telefonlar, Moto adıyla ve Lenovo Moto olarak Türkiye’ye geliyor. Yurtdışında Moto telefonlar beğeni görüyor, ülkemizde de seçeneklerin ve rekabetin artması tüketicinin yararına bir gelişme.

Lansmanda açıklanmayan ancak şahsen gözlemlediğimiz bir önemli değişiklik de şirket çalışanlarında oldu. Lenovo Türkiye, ülke pazarında uzun yıllar farklı markalarda yöneticilik yapmış isimleri şirkete transfer etmiş. Mobil bölüm haricinde dizüstü ve diğer kategorilerde de bir yenilenme var. Bakalım yerel operasyonlarda tecrübeli isimler şirkete entegre olabilecek mi ve bu değişimler farklı alanlarda Lenovo’nun pazar payını nasıl etkileyecek.