Anasayfa Haber Microsoft, Home Hub İle PC’leri Dönüştürmek İstiyor

Microsoft, Home Hub İle PC’leri Dönüştürmek İstiyor

Microsoft, Windows 10 Home Hub özelliğiyle Amazon Echo’ya rakip olmaya hazırlanıyor.

Microsoft, ileride çıkacak Windows 10 güncellemelerine, Google Home ve Amazon Echo gibi cihazlara karşı daha iyi rekabet edebilmek için Home Hub adlı bir özellik eklemeyi planlıyor. Microsoft’un planlarından haberdar olan kaynaklar bu özelliğin şu anda planlama aşamasında olduğunu ifade ediyorlar. Buna göre Microsoft, bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi olan Creator Update’de değil, ancak 2017 ve 2018 yıllarındaki diğer güncellemelerde “Home Hub” özelliğini sunacak.

Home Hub’ın asıl hedefi, tüm ailenin ortak kullanabileceği bir PC platformu sunmak. Microsoft, yıllarca aile hesapları, gizlilik denetimleri ve uygulama paylaşımını uygulamaya koymak için çeşitli yöntemler denedi. Ancak Home Hub, Microsoft Windows grubundaki yeni bir takımın bir parçası. Microsoft’un, aile kullanımı için daha iyi bir Windows ortamına odaklanarak bu ekibe yeni çalışanlar istihdam ettiği söyleniyor.

Microsoft, Cortana’yı Home Hub özelliğinin merkezi olarak sunmayı planlıyor. Home Hub entegrasyonu, asistanın iOS ve Android genelinde Home Hub benzeri özellikler sunmasına izin verecek. Buna, asistanın akıllı cihazları kontrol etmesi ve Windows 10 Home Hub özelliğinden yönetilmesi de dahil olabilir. Microsoft’un Home Hub çalışmaları şu anda planlama aşamasında. Bu nedenle birçok özellik büyük olasılıkla değişecek ve arabirimin kendisi gelecekteki Windows 10 güncellemelerinden tamamen çıkarılabilir de.

Home Hub, 2017 sonbaharında Redstone 3 ile birlikte gelebilir. Ancak muhtemelen 2017’nin başlarında çıkacak olan Redstone 2 güncellemesiyle Family Desktop özelliği gelecek. Tüm aile üyelerinin kullanabildiği bu aile hesabı sayesinde, paylaşılan uygulamalar, belgeler veya fotoğraflara erişim çok daha kolay olacak. Windows Hello sayesinde parmak izi veya web kamerasıyla da sisteme giriş yapmak ve verilere ulaşmak mümkün olacak.