AMD Crimson ReLive Edition Sürücüsü Yarın Çıkıyor - Technopat
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net
  • Haber
  • Yapay Zeka
  • Tavsiyeler
  • Oyun
  • Video
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Nasıl Yapılır
    • Yazılım
    • Elektronik Alışveriş Fırsatları
    • Pratik
    • Ev Teknolojileri
    • Makale
    • Güvenlik
    • Ekonomi
    • İnternet
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Sağlık
    • Yazıcı
    • Sosyal Medya
    • Otomobil
      • Elektrikli Otomobil
  • Sosyal
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net
  • Haber
  • Yapay Zeka
  • Tavsiyeler
  • Oyun
  • Video
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Nasıl Yapılır
    • Yazılım
    • Elektronik Alışveriş Fırsatları
    • Pratik
    • Ev Teknolojileri
    • Makale
    • Güvenlik
    • Ekonomi
    • İnternet
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Sağlık
    • Yazıcı
    • Sosyal Medya
    • Otomobil
      • Elektrikli Otomobil
  • Sosyal
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net

Anasayfa - Haber - AMD Crimson ReLive Edition Sürücüsü Yarın Çıkıyor

AMD Crimson ReLive Edition Sürücüsü Yarın Çıkıyor

7 Aralık 2016 - 17:00
- Haber

AMD yarın Radeon ekran kartları için büyük bir sürücü güncellemesi yayınlayacak, detayları ise bugün internete sızdı.

AMD, yaklaşık bir sene önce Radeon ekran kartları için sürücü yazılımını “Radeon Software Crimson Edition” adıyla esaslı bir şekilde elden geçirerek güncellemişti. Aynı zamanda, her yıl yeni özellikler sunan önemli bir güncelleme yayınlanacağı da duyurulmuştu.

AMD, 8 Aralık 2016’da büyük bir Radeon sürücü güncellemesi yayınlayacağını açıkladı. Bu seferki sürücünün adı “Radeon Software Crimson ReLive Edition”. AMD, sürücü hakkında ayrıntılı bilgi vermekten kaçınıyor. Ancak bu bilgiler internete şimdiden sızmış durumda.

Yeni sürücünün, önemli hata düzeltmelerin yanı sıra, Radeon ekran kartları için daha yüksek enerji verimliliği ve yeni streaming seçenekleri sunacağı ifade ediliyor. Ayrıca, yeni ekran kartları için de %8’e varan oranlarda hız artışları mümkün görünüyor.

 

Etiketler: AMDçıkış tarihiCrimsonekran kartıGüncellemeözelliklerRadeonrelive editionSürücütechnopatteknolojiyeni
Paylaş155PaylaşTweetYollaPaylaş
Cüneyt Faruk Karaman

Cüneyt Faruk Karaman

Yorumlar 32

  1. Berk says:
    9 yıl önce

    Bütün seriler için mi gelecek bu güncelleme ?

    Yanıtla
    • Gökdeniz says:
      9 yıl önce

      Çok eskilere gelmez

      Yanıtla
      • Berk says:
        9 yıl önce

        Ne kadar eskilere örneğin ?

        Yanıtla
        • Gökdeniz says:
          9 yıl önce

          Crimson destekleyen her ekran kartına gelir büyük ihtimalle

          Yanıtla
  2. Ömer Kadıoğlu says:
    9 yıl önce

    Amd bırak yazılımı onu bunu sen bize yeni ekran kartı çıkart piyasada 2k 144hz freesync monitörler varken senin en yüksek seviye kartın gta5 de 2k ultra da 50 fps nin üstüne çıkamıyor 60 hz monitör bile fazla geliyor cf yapsak bir 1070 ancak ediyor hani 1080 e rakip bu monitörü alıpta 3 lü 4 lü cf mi yapacaz

    Yanıtla
    • C0rvo says:
      9 yıl önce

      Her parası olana internet sağlamayacaksın diyenlere gerekçesin kardeşim.

      Yanıtla
    • Harun Karamuklu says:
      9 yıl önce

      Ya bir de bu düşünce var. Efendim yeni kart çıkardı nvidiaya yeniliyor. Yeni işlemci çıkardı İntel’e yeniliyor. Yahu bana ne, bize ne amiral gemilerin skorlarından? Siz gidip benchmark turnuvasına filan mı katılacaksınız? Bize ne yahu skorlardan? Biz parasına göre sunduğu ürünlere bakarız.

      Ferrari de çok güzeldir ama gidip Fiat alır binersin değil m? Herkes amiral gemisi almıyor.

      Bizim için en geçerli mantık Fiyat/Performans oranıdır! Az performans veriyorsa az para istiyor öyle değil mi? Aynı parayı isteyip düşük kalırsa o zaman tartışalım kızalım ama amiral gemisi yarıştırmayı gerçekten anlamıyorum.

      İ3 kullanan adam gidiyor filan markanın tepe model işlemcisine yeniliyor ne alacağım onu diye atıyorum FX 8370’i karalıyor. Arkadaş sen i3 kullanıyorsun ya. O zaman hiç kullanma onu git i7 6900 filan alsana? Ha yok orta ve alt segment sana göreyse nedir bu tepe model yarıştırma ve hüküm verme sevdan diyorum ve gerçekten anlamıyorum..

      İntel bu yıl çok başarılı işlemciler çıkardı Amd’nin amiral gemilerini yeniyor deyip, öyleyse İntel almalıyım diyerek i3 alanlar var. İnanılır gibi değil…

      Yanıtla
      • mel_ay says:
        9 yıl önce

        Evet F/P bizim için en geçerli unsur. Ama şimdi gidip te FX serisi alınmaz. Çünkü bir önemli unsur da güç tüketimi, yeni mimari. İşlemci mimarisi de yenilense daha iyi olacak.

        Yanıtla
        • Harun Karamuklu says:
          9 yıl önce

          Şu an gidip almaktan bahsetmiyorum zaten. Elbette şu an daha güncel ve DDr4 destekli bir sistem daha mantıklı olacaktır. ancak benim bu yazıda kastettiğim dönem 2011-2012 yılları. İlk çıktığı tarihler yani.İntel 2. nesil, 3 nesil tarihleri yani. O zamanlar Fx güncel idi.

          Yanıtla
      • Ömer Kadıoğlu says:
        9 yıl önce

        Siz yanlış açıdan bakıyorsunuz benim kastettiğim bu amd destekli üst seviye monitörler piyasada 4 dolanırken bu monitörün hakkını veren bir kart niye çıkartmıyolar nvidia gsync 144 hz monitörleri piyasaya sürdürürken bu monitörlerin hakkını verebilen bir kartta piyasaya sunuyor burda fanboyluk yapmıyoruz bizde rx 480 kullanıcısıyız

        Yanıtla
        • Harun Karamuklu says:
          9 yıl önce

          Ben de tersine Nvidia kullanıcısı olarak yazıyorum. Gtx 980 var bende de.
          Ne yapacaksın ne yapacağız 144 hz’i yahu? 60hz ve üzeri destekleniyorsa oyun için gayet yeterli ve idealdir. Ama dersen ki benim farklı emellerim var, ben 144’ün 144’ünü de ultra ayarlarda doldurmak istiyorum dersen o zaman ancak gider Gtx 1080 alırsın. Ama parasını da ona göre ödersin. Burda bir sorun yok ki? Amd de fiyatına göre bir ürün çıkarmış. O halde Nvidia 1060’ı, 1050’yi hiç çıkarmasa mıydı? O segmentin alıcısı yok mu? Elbette var. Ve üstelik orta ve alt segmentin alıcısı çok daha fazla. Herkes 1080 almıyor, o kadar ücret ödeyemiyor. Heleki ülkemizde. Dolar kuru sayesinde fiyat anında üç buçuk katına çıkıyor. Nasıl alınsın?

          Bu yüzden segmentine göre fiyatı baz alınarak değerlendirilmeli. Ben Gtx 1060 alacaksam, param ona yetiyorsa 1080’in performansı beni ilgilendirmez. Keza Rx 480 alacaksam da 1080’in veya Rx 490, Rx 500’ün performansı beni ilgilendirmez. Ben parama göre alacağım ürünlerle kıyaslama yapmalıyım. Misal 1060 ile. Öyle değil mi?

          Yanıtla
          • Ömer Kadıoğlu says:
            9 yıl önce

            ya siz hala parasına performansına bakıyorsunuz benim kastettiğim bu deil ben gidipte asus mg278 alan biri olarak buna amd ekran kartı almam gerekiyor fakat amd kartlarına baktığımızda bu monitöre göre bir kart daha üretilmemiş diyorum siz halaa yok bi yerin kalktysa 1080 al otur falan diyosunuz asus pg278q almış olsam dediğiniz gibi 1080 alıp devam edelim

          • Harun Karamuklu says:
            9 yıl önce

            Benim söylediğimle senin dediğinin hiç alakası yok. Ve ben hiçbir yerde bir yerin kalktıysa demedim. O ihtiyaca zevke göre değişir.

            Rx 480 freesync kontrolü ve eşitlemesi için ortalama derecede yeterlidir. Teknoseyir kanalında Murat Gamsız’ın paylaştığı bir video vardı. Rx 480 ve freesync monitörle freesync eşitlemesi ile gayet güzel oyununu oynuyordu. Ama sen bana 60, 80, 100 hz. eşitleme yetmez 144 Hz. olacak diyorsan o zaman yapabileceğin bir şey yok. Yeni serileri beklemelisin.

            Ancak soru şu: Amd’de 1080 emsali bir kart olsaydı ve 1080 fiyatında olsa alacak mıydın?

            FreeSync monitörler daha uygun fiyatlı. Bu yüzden zaten kardasın ve monitörün çok güzel. 60 Hz. kadar eşitleme yapabiliyorsa ne ala. Sorun olmaz. İlla 144 Hz. bulması gerekmez. Ama bazı oyunlarda altına kadar düşüyorsa bir sonraki seri alman yerinde olur.

            İlk baştan Rx 480’i isteklerine uygun olup olmadığı doğrultusunda iyi araştırman gerekliydi. Rx 480 orta segmentli, uygun fiyatlı 1060 emsali bir karttır oyun için.

          • Ömer Kadıoğlu says:
            9 yıl önce

            problemde bu zaten rx 480 le bu monitörde ortalama 35 lerde geziyor 15 fps ye kadar düştüğü de oluyor gta da yeni kartları bekliyorum bende

          • mel_ay says:
            9 yıl önce

            Ya ayarları köklüyorsun ya donanım kaynaklı bir sorun var darboğaz yaşıyorsun. O kart 1080P de gayet 50-60 FPS veriyor.

          • Ömer Kadıoğlu says:
            9 yıl önce

            2 k da oynuyorum 1080 p de dediğiniz gibi 50 lerde geziyor

          • mel_ay says:
            9 yıl önce

            1080p monitörde, 1080P için üretilmiş bir kart ile neden 2k oynuyorsun. Tabi ki 35i görürsün. 144 Hz diyorsun 2k çözünürlük ile VSR açıyorsun

          • Ömer Kadıoğlu says:
            9 yıl önce

            1080 P de oynayınca sanki çok fps alıyoruz ben en başta yazdığım yoruma geldi iş bende amd nin bu işi yapabilen kartlarının olmadığını yazılımla uğraşmak yerine üst segmente hitap eden bir kart üretmeleri gerektiğini yazdım siz konuyu evirdiniz çevirdiniz buraya getirdiniz benim 2k dan bu kadar bahsetmemin nedenide viewsonic 144 hz 1080 p yerine asus 144 hz 2k monitör almış olsaydım kim bilir ne halde olacaktım

    • mel_ay says:
      9 yıl önce

      O zaman GTX 1080 alabilirsiniz. AMD fanboyu değilseniz eğer. Kim ne ihtiyacı varsa onu alır. Forumda adam o kadar fanboyluk yapıyor ki kaç yıllık tarihi eser HD 5850 yi savunuyor. Yok efendim CF 4k GTA 5 oynuyormuş. FPS belli değil. Siz de böyle değilseniz ihtiyacınız olanı alabilirsiniz.

      Yanıtla
      • Ömer Kadıoğlu says:
        9 yıl önce

        viewsonic xg 2401ve strix 480 oc kullanıyorum ekran kartı monitöre yetişemiyor freesync i kullanmak içinde mecbur amd olması gerekiyor amd de de bu kartın üzerine bir model yok bekliyoruz pro duo mu olur artık 490 mı.Tavsiyem 144hz bir monitöre bulaşacaksanız g sync li olmasıdır sebebi bariz ortada

        Yanıtla
        • mel_ay says:
          9 yıl önce

          1080P ise işiniz yaş zaten.144 HZ seçmekle hata yapmışsınız. Çünkü yeni GPU lar 2k 4k optimizasyonlu çıkıyor. 1080P de yine o HZ değerini elde edemezsiniz. Zaten takılma donma olmadıktan sonra gerçekten insan gözü 24 karenin üstünü algılamıyor. Bütün film sahneleri 24 karedir zaten. 144 HZ boşuna olmuş.60 HZ herzaman iş görür.

          Yanıtla
          • Ömer Kadıoğlu says:
            9 yıl önce

            freesync 144hz seçmem hata oldu evet gsync 144hz almış olsaydım 1070 le olmadı sli ile sorunu çözmüştüm

          • mel_ay says:
            9 yıl önce

            Arkadaş ya dediğimi anlamak istemiyorsun yada ben anlatamıyorum, 144 HZ mantıksız onu verecek GPU ne NVidiada var ne Amdde 1070 diyorsun 1080P de veriyor mu o istediğin değeri youtuba bak, technopata bak. Artık 2K ya özel, 4kya özel GPU yapıyorlar.144 HZ mantıksız al 60 HZ Freesych monitör veya Gsych keyfine bak.

          • Harun Karamuklu says:
            9 yıl önce

            Arkadaş doğru söylüyor. 2K hatta 4K çözünürlükte GTA5’te stabil 144 kare alabilmen imkansız. Sen bu G-sync veya free-sync olayını çok yanlış anlamışsın. Free-synch 144 Hz.monitör alınca 144 fps’te oynayacağını mı sanıyorsun? Bu oyun optimizasyonuyla gpu ve diğer sistem bileşenlerinin gücüne bakar. G-sync veya free-sync sistemi sadece monitörün kontrolünü ekran kartına devreder ve ekran kartının verebileceği kare sayısına monitörü otomatik olarak optimize eder. 144 kare verir anlamında değil. Yoksa GTA5 ve yeni oyunlarda 2k’da stabil 144 fps almak şu an ki GPU’larla imkansıza yakın. 1080 veremez o değeri.

            Şu videoyu izlemende yarar var. Adam 2K’da 1080 ile 144 kare alamamış. 68 fps’e kadar düşmüş.

            https://www.youtube.com/watch?v=11QLbmhjkXs

          • Harun Karamuklu says:
            9 yıl önce

            1080p’de 60hz alabiliyorsan sorun yok demektir. Gayet akıcı ve keyifli bir oyun deneyimi için yeterlidir.

            Göz olayına gelirsek arkadaş burada da doğru söylemiş. Göz 20 karenin üzerini tam kare olarak göremez. Algılar fakat göremez. Gözün net görebileceği kare sayısı 20’dir. Sinema gözün bu kusurundan faydalanılarak icat edilmiştir. Arada filmin aktığını göz algılayamaz çünkü. Tabiki bu hiç algılayamaz anlamına gelmiyor. 50-60 hz kadar algılama yapabiliyor. Ancak göremiyor, görüntü flu yani bulanık olur. Motion blur dediğimiz etki oluşur. Buna görmek denilemez ancak hareketi algılamak denilebilir. O yüzden 50 kare ve üzeri değerler akıcılık için gayet yeterlidir. Minimum değer 25-30 fps olmalıdır. Filmler saniyede 24 progressive kare olarak akar. Motion blur efekti ile akıcılık desteklenir yoksa kare takılmaları gözle görülüp, gözü yorucu bir etki yaratır. Bu yüzden oyunlarda da yer yer motion blur efekti görüyoruz.

          • Ömer Kadıoğlu says:
            9 yıl önce

            144 mantıksız desen yanlış yaparsın doğrusu 144 hz gta 5 için mantıksız cs go, fr cry ,call of duty gibi oyunlar için biçilmiş kaftan öyle göz 25 in üstünü zaten görmüyor diyenleride pek sallamayın derim arada bayaa bi akıcılık farkı var

          • mel_ay says:
            9 yıl önce

            Çok istiyorsanız bütçe de varsa RX 480 CF yaparsın olur biter. Ben de diyorum ki hiç bir kartta 144 göremezsin AA oyunlarda. GTX 10 serisi kendi ayarından düşük çözünürlükte daha vasat oluyor.

          • Ömer Kadıoğlu says:
            9 yıl önce

            bu kartla cf yaptıktan sonra 1070 performansı almak istemem 490 çıkınca bakacaz açıkçası yine yetersiz gelirse cfo zaman düşünecem .O deilde bu 2 k performansını denedim yeterli deil gta için ama o görüntüyü görünce 1080 p hiç sarmaz oldu ateriden ps ye geçmişiz gibi bir fark var

  3. Gökdeniz says:
    9 yıl önce

    Sonunda AMD yazılım konusunda da Nvidia’ya yaklaşıyor

    Yanıtla
  4. Murat Ceylan says:
    9 yıl önce

    Selam, hani gelen giden bir şeyler yok ortada ? varda ben mi göremiyorum ? çıktımı çıkmadı mı ? sitesinde de görünmüyor hiç bir şey ?

    Yanıtla
  5. ßoRa Ateş ÇağLayan says:
    9 yıl önce

    Geldi Geldi Sıcak Sıcak Tazecik Ama ne işe yaradığını anlatan yok Bilen Hiç YOK! :)

    Yanıtla
  6. Harun Karamuklu says:
    9 yıl önce

    Umarım faydalı bir güncelleme olur reklamda kalmaz. Fx Buldozerleri görmüştük çünkü. Vaatler tutmamıştı. Bu güncelleme faydalı olur ve Radeon kart sahiplerini sevindiren bir gelişme kaydedilir.

    Yanıtla

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RSS Technopat Sosyal

  • VirusTotal WinRAR'da virüs buluyor
  • Acer Predator Helios Neo 16 PHN16-71-70W2 sistemde Battlefield 6 REDSEC açılmıyor
  • PC SteelSeries Rival 3'ü görmüyor
  • 3.5 milyon TL araba önerisi
  • AMD ekran kartlı sistemde renkler NVIDIA gibi canlı yapılabilir mi?
  • Tapu alındıktan sonra konut kredisi çıkar mı?
  • 20 bin TL'ye kalemli tablet önerisi
  • i7 8750H işlemcili laptopu oyunlarda 11 Watt'a sabitlemek laptopa zarar verir mi?
  • B450M-K anakartın RGB/ARGB ve 5V pin girişi yokken fan çoklayıcı nasıl çalışıtırılır?
  • 3D printer önerisi

Technopat Video

Şu an oynayan

vivo’nun en iddialı telefonu vivo X300 Pro’ya ilk bakış!

vivo'nun en iddialı telefonu X300 Pro'ya ilk bakış!

vivo’nun en iddialı telefonu vivo X300 Pro’ya ilk bakış!

Akıllı Telefon
Bu fiyata kesintisiz oyun! Sinerji RTX 5050 sistem inceleme

Bu fiyata kesintisiz oyun! Sinerji RTX 5050 sistem inceleme

Ekran Kartı
HyperX Cloud IIIS Wireless İncelemesi – 6000 TL’ye En Rahat Oyuncu Kulaklığı!

Efsane geri döndü! HyperX Cloud IIIS Wireless inceleme

Giyilebilir Teknoloji

Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net!

Güncel teknoloji, internet, donanım, yazılım, oyun ve daha fazlası haber, makale ve videolar ile Technopat’ta sizlerle.


01010100 01100101 01100011 01101000 01101110 01101111 01110000 01100001 01110100

Kategoriler

  • Yapay Zeka
  • Ev Teknolojileri
  • Makale
  • Video

Sosyal Medya

Bağlantılar

  • Hakkında
  • Haber
  • Video
  • Sosyal
  • Çerez Politikası
© 2011-2025 Technopat. Tüm Hakları Saklıdır.
Netse
Çerez Onayı
Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, kullanıcı deneyiminizi daha iyi hale getirmek, hizmetlerimizi size daha etkin bir şekilde sunabilmek için çerezler (cookies) ve benzeri araçlar kullanıyoruz. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını sağlamak, içeriği kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafik analizi yapmak için kullanılan küçük metin dosyalarıdır. Çerezleri nasıl kullandığımız ve kişisel verilerinizi nasıl işlediğimiz hakkında daha fazla bilgi almak için çerez politikamızı ve kişisel veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Fonksiyonel Her zaman aktif
Teknik depolama veya erişim, sadece kullanıcının açıkça talep ettiği belirli bir hizmetin kullanılmasını sağlama amacıyla veya iletişimin elektronik iletişim ağı üzerinden iletilmesinin tek amacıyla yasal olarak kesinlikle gereklidir.
Tercihler
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından istenmeyen tercihlerin depolanması yasal amacıyla gereklidir.
İstatistikler
Sadece istatistiksel amaçlarla kullanılan teknik depolama veya erişim. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Pazarlama
Teknik depolama veya erişim, reklam gönderimi için kullanıcı profilleri oluşturmak veya kullanıcıyı bir web sitesinde veya birden fazla web sitesinde benzer pazarlama amaçları için takip etmek amacıyla gereklidir.
  • Seçenekleri yönet
  • Hizmetleri yönetin
  • {vendor_count} satıcılarını yönetin
  • Bu amaçlar hakkında daha fazla bilgi edinin
Tercihleri yönet
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
  • Giriş
  • Teknoloji Haberleri
  • Sosyal
  • Nasıl Yapılır
  • Yapay Zeka
  • Video
  • Tavsiyeler
  • İncelemeler
    • Video İncelemeler
  • Güvenlik
  • Oyun
  • Makale
    • Pratik
    • Yazar Köşeleri

© 2025 Technopat
Sorularınız için Technopat Sosyal