Anasayfa Haber Intel Core i7-7700K, Overclock Etmeye Müsait Görünüyor

Intel Core i7-7700K, Overclock Etmeye Müsait Görünüyor

Intel’in üst seviye Kaby Lake S işlemcisi Core i7-7700K, ilk benchmark sonuçlarına göre yüksek bir overclock potansiyeline sahip.

Geçtiğimiz haftalarda, Intel’in yeni Kaby Lake S ailesi işlemcileri için çok sayıda sızıntı ortaya çıktı. Bunların önemli bir bölümü Uzakdoğu kaynaklıydı. Yakın zamanda ise, yeni işlemcilerle ilgili Avrupa ve Amerika kaynaklı bilgiler ve ilk benchmark sonuçları da gelmeye başladı.

Kaby Lake işlemciler, Skylake modelleriyle aynı işlemci çekirdek sayısına sahipler. Bu yüzden iyileştirmelerin çoğu, 14 nanometre üretim sürecinin optimize edilmesinden kaynaklı. Özellikle de yeni işlemcilerin yüksek overclock potansiyeli dikkati çekiyor.

Abartı soğutma sistemleri kullanmadan, dört aktif çekirdek ve SMT ile 5,1 GHz hıza kolayca ulaşılmış. Ancak bunun için 1,44 ila 1,46 volt arasında bir işlemci voltajı kullanmak gerekmiş. Çoğu Haswell, Broadwell ve Skylake işlemcinin 5 GHz barajını aşamadığını hatırlatalım.

Core i7-7700K’nın 1,3 volt ile çıkabildiği maksimum saat hızı da test edilmiş. Buna göre işlemci, bu voltajda maksimum 4,85 GHz’e kadar çıkabiliyor. Elbette test edilen mühendislik örnekleri, aşırı yüksek overclock potansiyeline sahip özel seçilmiş modeller de olabilir. İşlemcilerin gerçek overclock potansiyelini görmek için Ocak ayını beklememiz gerekecek.